PILETIMÜÜJA SKEEMITAB ⟩ The Cure'i heasoovlik ninamees piletihindade pärast marus

Kultuuritoimetus
Copy
The Cure'i ekstsentriline ninamees Robert Smith.
The Cure'i ekstsentriline ninamees Robert Smith. Foto: Martin Harris/Capital Pictures/Scanpix

Inglismaa rokkbändi The Cure'i ekstsentriline laulja Robert Smith on astunud lahingusse piletimüügiportaaliga Ticketmaster, mis oma ahnete skeemidega küsib The Cure'i kontserdipiletite ostjatelt suurt teenustasu ning lõikab sellega liigset vaheltkasu, vahendab NME.

Smith on Ticketmasteriga vägikaigast vedanud juba umbes kuu aega ja probleeme on olnud mitu. The Cure hakkab Ameerikas peagi tuuritama.

Selle kuu alguses teatas Smith, et temas tekitavad viha Ticketmasteri kõrged teenustasud, sest platvorm oleks pidanud The Cure'i fännidele odavaid kontserdipileteid müüma, kuid lisatasud on teatud juhtudel ületanud pileti enda hinda. Ticketmaster on fännidele lubanud väikese osa rahast tagastada.

See tuli šokina Robert Smithile, sest The Cure tahtis oma tuuri kõigile taskukohaseks teha ning loobus teadlikult Ticketmasteri dünaamiliste hindade süsteemist. See süsteem näeb ette, et mida suurem on nõudlus kontserdile, seda kallimaks lähevad piletihinnad. Artistid, nagu Bruce Springsteen ja Taylor Swift, on selle süsteemiga müünud pileteid röögatute summade eest, The Cure'i jaoks oli seevastu oluline, et nende peatselt algaval tuuril saaksid kõik fännid soodsalt kontserte nautima tulla. Kuigi The Cure loobus dünaamilistest hindadest, hakkas Ticketmaster The Cure'i kontsertide piletihindadele suuri teenustasusid külge klammerdama.

Teine probleem tekkis nüüd, kui Ticketmaster hakkas tapva hinnaga müüma niinimetatud kuldpileteid (face value ticket), mille kohta Robert Smith Twitteris selgitust nõudis. Üks fänn näitas Smithile, et kahe kuldpileti eest küsiti temalt lausa 1400 dollarit. «Täiesti hullumeelne,» vastas üks teine inimene sellisele röövimisele. «Ma istusin Torontos enam-vähem samas kohas ja maksin pileti eest ainult 115 dollarit!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles