Eesti Kunstiakadeemia avab Telliskivi Loomelinnakus kunsti ja disaini välkpoe

Kultuuritoimetus
Copy
Sandra Luksi disain: teksajääkidest korsett-vöö, punutis ja õmblus.
Sandra Luksi disain: teksajääkidest korsett-vöö, punutis ja õmblus. Foto: EKA

Laupäeval, 1. aprillil kell 11 avaneb Telliskivi Loomelinnaku poetänaval moodsat disaini ja uut kunsti müütav EKA Pop-Up Pood, mis jääb avatuks kuu lõpuni. Lahtiolekuajad: E–R 11–19 ja L,P 11–17.

EKA Pop-Up Poes tuleb müügile Kunstiakadeemia tudengite looming. Äsja maailma ülikoolide edetabeleid moodustava haridusuuringute ettevõtte Quacquarelli Symondsi poolt kunsti- ja disainihariduse esiülikoolide reastus kahesaja parima sekka hinnatud Eesti Kunstiakadeemia tudengid toovad terve aprilli vältel välja oma parima, uusima, jätkusuutlikuma ja silmatorkavama disaini ning kunsti.

Paljude EKA noordisainerite ja kunstnike seas on töödega välkpoes esil ka juba tunnustamist leidnud autorite teosed. Teiste seas esitleb poes oma loomingut 2021. aasta Wiiralti stipendiumi laureaat moetudeng Cärol Ott, keraamik ja ehtekunstnik Elize Hiiop, aksessuaaridisainer Sandra Luks, etenduskunstnik ja EKA keraamika magistrant ning Teatriliidu 2022. aasta Kristallkingakese auhinna võitja Keithy Kuuspu.

Aprillikuu vältel, mil EKA Pop-Up Pood Telliskivi Loomelinnaku poetänaval avatud on, toimuvad ka töötoad ning meistriklassid linnaelanikele, turistidele, inimestele maalt ja mere tagant. Poe innustaja ning eestvedaja, EKA aksessuaaridisaini professori ning disaineri, Stella Runneli mehitusel leiab uuest müügisaalist loomingut, mis varieerub graafikast, joonistustest, maalidest ja fotodest rõivadisaini, aksessuaaride, ehete, keraamika ja sepisteni. Müügile paiskub enam kui neljakümne tudengi looming. Kunstiakadeemia ülipopulaarse jõuluturu väike sugulane EKA Pop-Up Pood jätkab turu tööd, tutvustamaks ja müümaks värskeimat kunsti ja disaini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles