Trad.Attack!: turule püsima jäämine nõuab meeletut tööd

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Pildil ansambli Trad.Attack! liikmed Sandra Vabarna, Jalmar Vabarna ja Tõnu Tubli.
Pildil ansambli Trad.Attack! liikmed Sandra Vabarna, Jalmar Vabarna ja Tõnu Tubli. Foto: Sille Annuk

Üks Eesti vägevamaid kontserdibände Trad.Attack! on ansambel, mis oli juba enne loomist valmis – nad ilmusid läbimõeldud ideedega, on esimestest lugudest alates pakkunud kuulajaile täiesti uskumatut elamust ning ei ole sugugi liialdus öelda, et on muusikaliselt ajas vaid paremaks läinud, oma loomingut täiuseni viimistlenud ja veel võimsamalt rokkima asunud.

Selle loomeplahvatuse kõige mahlakam vili on ansambli neljas plaat «Bring It On», märtsi viimasel päeval ilmunud album (mida muuseas saab soetada ka Bolt Marketist), mis näitab Trad.Attack!-i nende kõige elujõulisemas olekus ja seninägematu energiaga.

Istusime ansambliga maha Tartus, enam-vähem kuu aega enne albumi ilmumist, kui plaat oli juba valmis ning muusikutel ootusärevus rinnus.

Jalmar Vabarna sõnul ei ole plaadi valmimise juures paremat tunnet kui ootusärevus – esmalt ootus, et plaat valmis saaks, hiljem juba ärevus, et inimesed ikka kontsertidele tuleks.

«Meil läheb ülesmäge. Pärast seda pikka loomingulist protsessi, mis meil on selja taha jäänud ja mille käigus koorisime endalt üsna mitu kihti maha, võib öelda, et tunne on hea. Teha praeguses olukorras kultuuri on paras väljakutse. Hinnad on kerkinud ja tegelikult tuleb olla tänulik, et tänasel päeval (pärast koroonat – T. P.) on jälle pigem lihtne tegutseda. Oleme ennast ka mitmeid aastaid juba esinejatena üles töötanud ja tundub, et meil on selles osas pigem hästi,» lausub Jalmar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles