NÄDALA SARI Rikkad on põhimõtteliselt mölakad (1)

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
«Pärijate» neljas hooaeg: kurjuseristleja vööris vana Roy, teda ümbritsevad Shiv (Sarah Snook), Roman (Kieran Culkin), Kendall (Jeremy Strong) ja Connor (Alan Ruck), lisaks mõned pisemad deemonid.
«Pärijate» neljas hooaeg: kurjuseristleja vööris vana Roy, teda ümbritsevad Shiv (Sarah Snook), Roman (Kieran Culkin), Kendall (Jeremy Strong) ja Connor (Alan Ruck), lisaks mõned pisemad deemonid. Foto: HBO

See tõdemus rikaste moraalse palge kohta jõuab igaüheni, kes vaadanud HBO kvaliteetsarja «Pärijad» kolme varasemat hooaega. Läinud esmaspäevast alates on võimalik nautida neljandat ja viimast hooaega.

Tahaks «mölaka» asemel kasutada isegi kangemat sõna. Näiteks niisugust neljatähelist, mis algab m-tähega ning mida juba aasta aega seostatakse Vene sõjalaevaga.

Nagu sarjades tavaliselt, tuletame lühidalt meelde eelnenut. Esimese hooaja avaosas tundub, et ülirikas vanamees Logan Roy (Brian Cox), kes oma impeeriumisse kokku kraapinud miljardeid väärt firmasid, hakkab lõpuks ilmarahva suureks kergenduseks maha kärvama. Niigi on maa sellist despoodist kröösust liiga kaua talunud. See ajab elevile tema lapsed ja pärijad. Kendall Roy (Jeremy Strong) Connor (Alan Ruck), Shiv (Sarah Snook) ja Roman (Kieran Culkin) on kah tõelised meistriteosed: nii õelaid, alatuid ja isekaid lihtsurelik ikka ise valmis ei trei. Küllap lasi vana Roy need eritellimuse peale nihukesteks teha (nali).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles