KULTUURIS KUUM Mida õppis Kadri Kõusaar aastatepikkusest kirjavahetusest Jaan Kaplinskiga?

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Kõusaare-Kaplinski kirjavahetust võib lugeda uuest raamatust, mis võimaldab kiigata kahe erudeeritud loomeinimese vaimumaailma.
Kõusaare-Kaplinski kirjavahetust võib lugeda uuest raamatust, mis võimaldab kiigata kahe erudeeritud loomeinimese vaimumaailma. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingus «Kultuuris kuum» räägib Ralf Sauter filmirežissööri ja kirjaniku Kadri Kõusaarega, kes alustas 2007. aastal sõbralikku ja mõtterikast kirjavahetust kirjanik Jaan Kaplinskiga. Nüüd on kirjastus Hea Lugu talletanud aastaid kestnud kirjavahetuse raamatusse, mille leiab lähimast raamatupoest.

Lisaks Kõusaare ja Kaplinski soojale sõprusele tuleb saates juttu paljust muust. Esmalt läheme tagasi aastasse 2007, kui skandaalne draama «Magnus» jõudis Cannes'i filmifestivalile, Kadri Kõusaar asus koos oma filmidebüüdiga maailmas reisima ning hakkas selle kogemuse taustal Kaplinskiga e-kirju vahetama.

Sauter ja Kõusaar räägivad ka sellest, miks siiani ei lasta piisavalt paljudel naistel oma lugu filmilinale tuua, kuidas Kõusaare maailmavaadet on kujundanud tema rännakud mööda maailma kõige avaramaid kõrbemaastikke, kuidas on välja arenenud Kõusaare mitmekesine kultuurihuvi, millist tulevikku Kõusaar Eestile ette kujutab ja paljust muust.

Jaan Kaplinski ja Kadri Kõusaar vahetasid kirju üle kümne aasta.
Jaan Kaplinski ja Kadri Kõusaar vahetasid kirju üle kümne aasta. Foto: Hea lugu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles