Viljandi linn ei toeta Mustoneni jätkamist festivali kunstilise juhina (5)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Andres Musto­nen on Viljandi vanamuusika festivaliga seotud olnud algusest, 1982. aastast peale.
Andres Musto­nen on Viljandi vanamuusika festivaliga seotud olnud algusest, 1982. aastast peale. Foto: Eero Vabamägi

Viljandi linnavalitsus leiab, et linna vanamuusikafestival ei peaks Venemaal esinenud Andres Mustoneniga koostööd jätkama, ja kutsus festivali korraldaja sel teemal nõu pidama. Eile kohtus muusikuga ka Eesti Kontserdi juht Kertu Orro, et veel kord selgitada, miks asutus otsustas eelmisel reedel temaga koostöö lõpetada.

Viljandi linnavalitsus teatas pressiteates, et ei jaga Viljandi vanamuusikafestivali korraldaja Aivar Trallmanni ajalehes Sakala öeldut, et kuna Mustonen on tulevast festivali ette valmistanud juba möödunud suvest saadik, siis seda rongi enam peatada ei saa. «Tervikuna on praegune olukord muidugi suur probleem,» lausus Trallmann. «Väga palju on seotud Mustoneni isikuga ja praegu midagi muutma hakata oleks sisuliselt võimatu. Koos temaga on sõlmitud paljud rahvusvahelised lepingud ja midagi pole teha.»

Viljandi abilinnapea ­Tonio Tamra sõnul peab linnavalitsus vanamuusikafestivali pikaaegse rahalise toetajana oluliseks märkida, et Trallmanni öeldu ei kajasta mingil viisil linnavalitsuse seisukohta ning linnavalitsus ei toeta Mustoneni jätkamist festivali kunstilise juhina.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles