Pink Turns Blue esineb täna Tallinnas

Kultuuritoimetus
Copy
Pink Turns Blue.
Pink Turns Blue. Foto: Lindsay Arth

Täna, 4. aprillil esineb Tallinnas, Sveta Baaris saksa post-pungi ja darkwave kollektiiv Pink Turns Blue. Laval on ka Gentle Ropes Ukrainast.

Pink Turns Blue koosseisu kuuluvad Mic Jogwer (vokaal, kitarr), Luca Sammuri (bass) ja Paul Richter (trummid). Bänd oli Saksamaa gootiroki arendamise eesotsas alates 1985. aastast, kui see oli veel duo koos Jogweri ja Thomas Elberniga. Pink Turns Blue sai oma nime Hüsker Dü loost ja nende kõlapilti inspireerisid nii The Chameleons, Clan Of Xymox ja The Cure.

Nende debüütalbum «If Two Worlds Kiss» kombineeris new wave suunitlused nende tumedate alatoonidega, sisuliselt arendades uut žanri, mille nimeks sai darkwave. Külma sõja aegsest hirmust ja ebakindlusest sündinud bänd läks aga täie rauaga edasi ja andis välja 11 täispikka albumit. Tänaseks on Pink Turns Blue ajaloolise ikooni staatusega, kuid see ei ole takistanud neil andmaks välja uuendusmeelset muusikat nagu nende viimane album «TAINTED», mis pälvis nii kriitikute kui ka fännide heakskiidu.

Gentle Ropes on aga Ukraina post-pungi projekt mille algatajaks oli produtsent Serj Kost aastal 2017. Kosti loomingut inspireerivad 1980date sünged helid, mida peegeldab ka tema enda looming. Ta püüab oma muusikas kinni autentse kõlapildi, kus on ühendatud gooti mõjutused, post-punk ja shoegaze. Süntesaatoripõhine, hüpnootilised rütmid, lainetavad kitarrid ja melanhoolsed vokaalid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles