Selgus Fleetwood Maci laulja Christine McVie surma põhjus

Kultuuritoimetus
Copy
Christine McVie 1998. aastal.
Christine McVie 1998. aastal. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Eelmisel aastal šokeeris muusikafänne uudis Fleetwood Mac'i kuldse häälega laulja Christine McVie surmast. McVie, kes liitus bändiga 1970. aastal, lahkus 79-aastaselt. Nüüd, kolm kuud pärast laulja surma, avalikustati ka põhjus, vahendab Rolling Stone.

Christine McVie suri isheemilise insuldi tagajärjel. See tähendab, et osa ajust jääb ilma verevarustusest, millega kantakse ajukoesse ajurakkudele eluks hädavajalikke toitaineid ja hapnikku. Verevoolu katkemisel saavad ajurakud kahjustada ja hukkuvad. McVie kehast leiti ka vähirakke, kuid ei suudetud tuvastada, kust need pärinevad.

Kui McVie suri, teatas tema pere, et laulja lahkus haiglas pärast lühikest haigust, ümbritsetuna lähedastest. «Tahaksime, et kõik hoiaksid Christine'i oma südames ja peaksid meelest selle hämmastava inimese elu. Ta oli suurepärane muusik, keda jumaldasid kõik,» kirjutas toona McVie perekond.

2022. aastal tunnistas McVie Rolling Stone'ile antud intervjuus, et tema tervis on kehv. McVie sõnul vaevas teda krooniline seljaprobleem, kuid selle kohta ta rohkem detaile toona ei avalikustanud.

Christine McVie osales laulja ja laulukirjutajana albumitel «Rumours» ja «Tusk», millega Fleetwood Mac tegi muusikaajalugu. Lisaks Fleetwood Macile oli tal ka edukas soolokarjäär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles