Tallinna-Ljubljana ekspress ehk Kuidas eestlased Sloveenias jalgu uste vahele pistsid

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Nu-folk duo Puuluup (vasakul Ramo Teder, paremal Marko Veisson) oli tänavuse MENTi festivali avaesineja. 
Nu-folk duo Puuluup (vasakul Ramo Teder, paremal Marko Veisson) oli tänavuse MENTi festivali avaesineja. Foto: Tina Stariha

Eelmisel nädalal käis Eesti delegatsioon võib öelda seitsme mäe ja ühe mere taga festivalil. Täpsemalt Sloveenias, Ljubljanas showcase-festivalil MENT, mis on umbes sealne vaste Tallinn Music Weekile, kuid on pisut noorem, pisut väiksem (kuni 80 artisti versus TMW kuni 200 artisti), pisut keskendunum (fookus alternatiivsema moega popil, rockil jms, klassikat, crossoverit ja traditsioonilist jazzi naljalt ei kuule). Tänavu pidas festival Baltikumi fookusprogrammi Baltic moMENT.

Meie muusikaartistidest olid lähetatud Zahir, Mart Avi ja Ajukaja, manna ja Puuluup; Ivar Murd näitas oma dokumentaalfilmi Uku Kuudist «u.Q»; aga oli ka ajakirjanikke ja industrirahvast, kelle kõikide üleslugemisel läheks lugu pikale. Anti kontserte, osaleti seminaridel, aga tegeleti ka network’imisega, mis maakeeli tähendab suhete loomist.

Nagu ma Mart Avi jutust aru sain, siis ilm oli hea ja tuju ka. «Selline tunne, et need kuulsad kesklinna draakonikujud pööritasid pidevalt saba. Ei lastud ka unustada, et neil tänavatel on palli põrgatanud Luka Dončić ja kuskil tarib poekotti Slavoj Žižek,» juhtis avangardikallakuga muusikamees tähelepanu võib-olla isegi et põhilisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles