Kanuti Gildi SAALis esietendub Karolin Poska uus lavastus uskumisest

Kultuuritoimetus
Copy
Karolin Poska lavastus «Lucky Charm».
Karolin Poska lavastus «Lucky Charm». Foto: Kanuti Gildi Saal

10. aprillil esietendub Kanuti Gildi SAALis Karolin Poska uus lavastus «Lucky Charm», milles on lisaks Poskale laval Sveta Grigorjeva ja Shion Yokoo-Ruttas. Lavastus on eesti ja inglise keeles. Etendused toimuvad Tallinnas 10., 14. ja 15. aprillil, Tartus 4. mail ning Helsingis vahemikus 7.–11. juuni.

Karolin Poska uurib isehakanud antropoloogina nälga üleloomulike jõudude järele, otsides vastust küsimusele, miks inimesed usuvad. Prooviperioodi käigus külastas Poska selgeltnägijaid, helistas ennustusliinile, lasi koostada endale sünnikaardi ja aurapildi ning käis tarokaardi lugemisel. Samuti avas Poska ise ennustusliini, millele kõik soovijad helistada saavad.

Poska kirjeldab lavastust nii: «Mõnikord on elu päris hirmus ja inimesed teeksid mida iganes, et peidetud ohtusid vältida. Aitavad kristallid pere tervise eest hoolt kanda, astroloog minapilti avada, tarokaardid tuleviku eest hoiatada, õige jalaga voodist tõusmine paremat päeva manifesteerida või kolm korda vastu lauda koputamine näilist turvatunnet tekitada?»

Märtsis viibis lavastuse tiim kolm nädalat Prahas Bazaar Festivali residentuuris, mille tulemusi ka kohalikule publikule näidati. Pärast etendusi Tallinnas näeb lavastust juba Tartus festivalil Ümberlülitus ning Helsingis Baltic Take Overi festivalil.

Karolin Poska on Tallinnas tegutsev koreograaf, etenduskunstnik ja tantsija. Loomingu kaudu proovib ta rahuldada oma ahnet uudishimu, otsimistungi, elamuste- ja kogemustenälga ning aru saada, mis tunne on antud hetkel maailmas elada. Talle meeldib transformeerida reaalsust, mängida objektide ja publiku ootustega. Hiljuti lõpetas ta EKA kaasaegse kunsti magistrantuuri ning pärjati Noore Kunstniku autasuga. Karolini kõige hiljutisemad lavastused «Untitled» ning «Sinu nirvaanale» olid mõlemad nomineeritud Eesti teatri aastaauhindadele.

Koreograaf: Karolin Poska. Etendajad: Sveta Grigorjeva, Shion Yokoo-Ruttas, Karolin Poska. Helikunstnik: Katrin Enni. Dramaturg: Maret Tamme. Valguskunstnik: Karolin Tamm. Kostüümikunstnik: Lisette Sivard. Videokunstik: Taavi Varm. Tehniline lahendus: Tarvo Porroson. Fotod: Vojtěch Brtnický. Projektijuht: Kaie Küünal. Kaasprodutsendid: Karolin Poska, Kanuti Gildi SAAL. Toetaja: Eesti Kultuurkapital, Culture Moves Europe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles