Corelli Music toob pühadeks esinema särava noore kontratenori Martin Karu

Kultuuritoimetus
Copy
Martin Karu
Martin Karu Foto: Jake Farra

Corelli Music toob sarjas «Kirikupühad Maarjamaal» ülestõusmispühadeks kodupubliku ette särava noore kontratenori Martin Karu otse Londonist. Noor talent esineb ajastu pillidel mängiva Corelli barokkorkestriga, dirigent on Martin Sildos. Kontserte «Jubilate Domino» on võimalik nautida 9. aprillil algusega kell 19 Tallinna Rootsi-Mihkli kirikus ja 11. aprillil algusega kell 20 Tartu Jaani kirikus.

Kavas kõlavad kantaadid Martin Karu soleerimisel: Johann Sebastian Bachi ülestõusmispühade kantaat «Widerstehe doch der Sünde» BWV 54, Dietrich Buxtehude «Jubilate Domino» BuxWV 64, Antonio Vivaldi kirikukantaat «Nisi Dominus» RV 608. Instrumentaalkoosseis esitab Arcangelo Corelli Concerto grosso op 6 nr 7 D-duur.

Kauneimad aariad ja kantaadid on barokiaja heliloojad kirjutanud just sellele veidi müstilisele hääleliigile kontratenorile. Eestis on siiani selliseid lauljaid vähe, tuntumad neist Risto Joost ja Ivo Posti. Martin Karu on esimene Eesti kontratenor, kes õpib klassikalist laulmist Londonis Guildhalli muusika ja draama kõrgkoolis. Eelmisel aastal lõpetas ta seal bakalaureuseõppe ning jätkab nüüd magistrantuuris. Tema juhendajaks on kontratenor Andrew Watts. Londonisse suundus Martin Karu peale õpinguid G. Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis, kus tema õpetajad olid Risto Joost ja Eha Pärg. Martin Karu on pälvinud PLMFi noore laulja preemia ja 2020. aastal presidendi noore õpetlase stipendiumi.

Corelli barokkorkester tegutseb selle nime all 2006. aastast alates. Igal aastal antakse 2– 3 korda kontserte erinevate barokiaja suurvormidega nii Tallinnas kui ka mujal Eestis. Orkester on esinenud ka rahvusvahelisel festivalil «Al Bustan» Beirutis (Liibanon) J. S. Bachi suurvormide «Magnificati», «Johannese passiooni» ja Missa h-moll ettekannetel.

Kontserdi pikkus koos vaheajaga on 1,5 tundi. 

Iga piletiostja toetab Corelli muusikuid ja kaunite kontsertide jätkumist. Kes soovib ja kellel on võimalusi, saab Corelli muusikuid toetada ka läbi Corelli metseenide klubi www.corelli.ee/metseenid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles