NÄDALA PLAAT Labajalareiv ja happeleelo

Margus Haav
, reporter
Copy
Trad.Attack!-i neljandal stuudioalbumil «Bring It On» teevad kaasa külalismuusikud nii kodumaalt kui ka Kanadast, Iisraelist ja Gruusiast.
Trad.Attack!-i neljandal stuudioalbumil «Bring It On» teevad kaasa külalismuusikud nii kodumaalt kui ka Kanadast, Iisraelist ja Gruusiast. Foto: Renee Altrov

Sandra Vabarna, Jalmar Vabarna ja Tõnu Tubli ehk dünaamilise trio Trad.Attack!-i neljas stuudioalbum «Bring It On» on omamoodi best-of-materjal, ja seda mitte otseses tähenduses, sest kuigi mõned palad on juba varasemast tuttavad, on kogu kraam siiski värske ja just sellesamuse albumi tarbeks salvestatud. Küll aga on siin taaskasutatud varasemaid ideid ja samas leiutatud uusi kombinatsioone stiilidest.

Seto leelost drum’n’bass’ini, staadionirokist heinamaaballaadini, unelaulust klubi-bängeriteni, funk’ist torupillise töölauluni. Labajalast acid-house’i happereivini, Grammy võitnud albumil mänginud kitarrist Laur Joametsast Jalmar Vabarna vanavanaema, setu lauluema Anne Vabarnani. Multikultuursel albumil teevad kaasa külalismuusikud nii kodumaalt kui ka kaugemalt. Külaliste hulgas leiduvad Gruusia vokaalkoor Iberi, Kanada folkpopbänd The East Pointers, Iisraeli päritolu muusik ja Yemen Bluesi käilakuju Ravid Kahalani.

Trad.Attack! sai alguse pisut vähem kui kümmekond aastat tagasi, 2013. aasta lõpus, kui ilmus nende esimene lugu «Kooreke». Sellest möödunud aja sisse on mahtunud sadu kontserte, kolm stuudiokauamängivat ning küllap ainult bändi liikmed teavad, kui palju töid ja magamata öid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles