NÄDALA FILM Kolm musketäri taas kinolinal: merci beaucoup!

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
«Kolm musketäri: Osa I - D’Artagnan»: uhkeid võitlusstseene on filmis kuhjaga.
«Kolm musketäri: Osa I - D’Artagnan»: uhkeid võitlusstseene on filmis kuhjaga. Foto: Pathé

Kõik mõõga- ja mantlifilmide austajad peaksid nüüd kiiresti oma ustava ratsu saduldama ja lähima kino poole kappama, sest Eestis linastub järjekordne Alexandre Dumas’ loomingu põhjal valminud film.

Sedapuhku on Dumas’ 1844. aastal ilmunud romaani «Kolm musketäri» kinolinale adapteerinud prantslased ise ja raha pole siin kokku hoitud: suurejoonelise seiklusfilmi eelarve oli 39 miljonit eurot. Loomulikult tuleb see raha kinokülastajatelt kätte saada ning nõnda on valitud tee, mis viib kindla peale sihile: nägusad näitlejad, uhked kostüümid ja võimsad võitlusstseenid. Et film publikut piiravat märget külge ei saaks, ei valata selles usinast terariistadega surkimisest hoolimata tilkagi verd.

Juba see, mis toimub enne tiitreid, peaks publiku käima tõmbama: Pariisi oma suurt tulevikku otsima reisiv nooruke D’Artagnan (François Civil) tormab oma rüütellikkuses kähmlusesse, saab kuuli rindu ja maetakse kui koeraraibe tähistamata hauda metsa alla. Siis aga kaabib ta end mulla alt välja kui mõni surematu koomiksikangelane, mis on imekspandav, sest püstolikuulid olid tol ajal vaata et pöidlajämedused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles