Miljonite lemmik Super Mario purustas ootamatu rekordi

Kultuuritoimetus
Copy
Uue «Super Mario Bros. Filmi» eestikeelses versioonis annavad Mariole ja Luigile hääled Priit Võigemast ja Tõnis Niinemets.
Uue «Super Mario Bros. Filmi» eestikeelses versioonis annavad Mariole ja Luigile hääled Priit Võigemast ja Tõnis Niinemets. Foto: Nintendo/Universal Studios/AP/Scanpix

Värskelt kinodesse saabunud uus arvutianimatsioon «Super Mario Bros. Film» sooritas varakult erakordse rekordi, vahendab BBC. Nimelt pole ükski animafilm teeninud esimeste päevadega nii uhket kassatulu. 

Esimese viie päevaga õnnestus lustakal torumehel Mariol ülemaailmselt kokku kahmata 377 miljonit dollarit.

Selle tulemusega edestas «Super Mario Bros. Film» eelmist rekordiomanikku, milleks oli 358 miljonit dollarit teeninud Disney järg «Lumekuninganna II: Elsa ja Anna uued seiklused».

«Numbrid on uskumatud,» märkis analüütik David A. Gross, kelle sõnul võib Super Mario animafilmist saada selle aasta võidukaim kassahitt.

Kriitikud pole siiani filmi vastu paraku lahked olnud. New York Postis kirjutas Johnny Oleksinski, et see film on hingetu katse inimestele Super Mario teemalist nänni müüa. The Guardiani kriitik Peter Bradshaw nimetas seda üksluiseks ja kuivetuks.

Fännid on uue animafilmi vastu lahkemad olnud. «Super Mario Bros. Filmi» tootjaks on Illumination, kes lõi ka ülieduka «Mina, supervaras» seeria. Videomängu filmiversioonis annab vuntsidega Itaalia torumehele hääle Chris Pratt, tuld sülgavat kurjamit Bowserit kehastab aga Jack Black.

7. aprillist kinodes jooksvas eestikeelses versioonis annavad tegelastele oma hääle Priit Võigemast (Mario), Tõnis Niinemets (Luigi), Piret Krumm (Printsess Peach), Sepo Seeman (Bowser), Ott Kartau (Donkey Kong), Ott Sepp (Toad), Indrek Taalmaa (Cranky Kong), Taavi Teplenkov (Kamek) ja Mete-Mari Aule (Lumalee). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles