Lindepuu, rüütliristide kavaleri ööpäeva mahub kaks tööpäeva

Margus Haav
, reporter
Copy
Hendrik Lindepuu ja kang. «Ega ma ei treeni olümpiaks või veteranide meistrivõistlusteks, ikka enda jaoks. Et oleks heas vormis ja jaksaks tõlkida!»
Hendrik Lindepuu ja kang. «Ega ma ei treeni olümpiaks või veteranide meistrivõistlusteks, ikka enda jaoks. Et oleks heas vormis ja jaksaks tõlkida!» Foto: Elmo Riig

Kevad näitas lõpuks oma võimu ja sulatas lume üleöö. Metsade rüpes peidus oleva üksiku metsatalu peremees Hendrik Lindepuu kuulas, kuidas sookured kruugutasid, haned voorisid üle talu ning kuidas mets hakkas linnulaulust järjest rohkem kajama.

Just samal ajal jõudis trükikojast välja mehe kirjastuse välja antud 58. raamat poola kirjandust. Ja samal ajal jõudis see mees Poola riigitelevisiooni saatesse.

«See, et poolakas näeb nüüd Mulgimaa metsinimest teleekraanil, on minu jaoks sama rõõmustav kui mõne kirjandusauhinna saamine,» oli Lindepuu ise rahul. See Mulgimaa metsinimene on tegelikult täielik fenomen. 1981. aastal Viljandi kaugõppekeskkooli lõpetanud mees on töötanud lukksepa ja tuletõrjujana, ta on näitekirjanik ja kergejõustikutreener. Tema teivashüpperekord on 3.05 ja oma tippmargi püstitas ta 53-aastasena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles