JUMAL KAITSE PEAMINISTRIT Sex Pistolsi punklegend annab Tallinnas kontserdi

Kultuuritoimetus
Copy
John Lydon kuulus legendaarsesse Sex Pistolsisse.
John Lydon kuulus legendaarsesse Sex Pistolsisse. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Legendaarsesse Sex Pistolsisse kuulunud John Lydon annab 12. oktoobril klubis Helitehas kontserdi oma bändiga Public Image Ltd. Euroopa tuuriga reklaamitakse augustis ilmuvat uut albumit «End of World», mis on selle bändi 11. album.

John Lydoni ansambel kannab nime Public Image Ltd.
John Lydoni ansambel kannab nime Public Image Ltd. Foto: Martin Harris/capital Pictures

Public Image Ltd. asutati 1978. aastal Inglismaal Londonis. Tihti on seda nimetatud postipungi ajajärgu üheks väljakutsuvamaks ja uuenduslikumaks bändiks. John Lydoni on öelnud, et tema eesmärk oli moodustada antirokkbändi. Selleks leidis ta inspiratsiooni mitmelt artistilt, nende seas Captain Beefheart, Tim Buckley ja mitmed dub-artistid.

Viimase aasta jooksul on John Lydon ja Public Image Ltd. olnud meedia huviorbiidis seetõttu, et bänd lootis lauluga «Hawaii» pürgida Eurovisioonile Iirimaad esindama. John Lydon kirjeldas lugu nõnda: «See on pühendatud kõigile, kes läbivad eluteekonnal raskeid aegu koos inimesega, kellest nad kõige rohkem hoolivad. See on ka lootuse sõnum, et armastus võidab lõpuks kõik.» Paraku poistel Eurovisioonile pääseda ei õnnestunud. Hiljuti kaotas John Lydon oma abikaasa Nora Forsteri.

Bändi uue tuuri kava sisaldab läbilõiget kogu karjäärist, sealhulgas klassikalisi hitte «Public Image», «This Is Not A Love Song», «Rise», «Disappointed».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles