Suri ABBA kauaaegne kitarrist

Kultuuritoimetus
Copy
Lasse Wellander mängis mitmel kuulsal ABBA albumil.
Lasse Wellander mängis mitmel kuulsal ABBA albumil. Foto: Youtube

7. aprillil suri 70-aastaselt andekas kitarrist Lasse Wellander, kes mängis kitarri ABBA suurimatel albumitel ja tuuritas bändiga vahemikus 1975–1980. Ta ei kuulunud ABBA põhikoosseisu, kuid mängis nende muusikaloomes tähtsat rolli.

Wellanderi panust võib kuulda ABBA hittidel, nende seas «Knowing Me Knowing You», «Slipping Through My Fingers» ja «Eagle». Pärast Wellanderi surma mälestasid kitarristi ABBA liikmed Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog ning Anni-Frid Lyngstad.

ABBA teatas: «Lasse oli lähedane sõber, lõbus tüüp ja suurepärane kitarrist. Tema loominguline panus stuudios ning laval olid uskumatud. Me leiname teda pärast Lasse traagilist ja varajast surma ning meenutame tema lahkeid sõnu, huumorimeelt, muusikalist andekust. Ta mängis ABBA loos väga olulist rolli, me jääme teda igatsema ja me ei unusta teda iial.»

Skrikarhyttani-nimelises väikeses Rootsi külas kasvanud Wellander mängis esimest korda koos ABBAga stuudios 1974. aasta oktoobril ja osales ka liikmete sooloalbumitel pärast ABBA lahkuminekut 1982. aastal. Esimesed ABBA laulud, millel ta osales, olid «Intermezzo No.1» and «Crazy World». Viimati osales ta ka ABBA uhiuuel 2021. aasta albumil «Voyage», mille ABBA lõi pärast taasühinemist.

Wellanderi ametlikul Facebooki lehelt leiab tema perekonna teate, et kitarrist suri vähki. «Sa olid erakordne muusik ja ebatavaliselt tagasihoidlik, aga ennekõike olid sa suurepärane abikaasa, isa, vend, onu ja vanaisa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles