«Täiesti alandav kogemus!» Punkbändi ei lubatud Suurbritanniasse esinema

Kultuuritoimetus
Copy
Saksa punkbänd Trigger Cut ei pääsenudki Suurbritanniasse esinema.
Saksa punkbänd Trigger Cut ei pääsenudki Suurbritanniasse esinema. Foto: Facebook

Stuttgartist Saksamaalt pärit kolmeliikmeline punkbänd Trigger Cut plaanis sellel nädalal anda Suurbritannias seitse kontserti, kuid 6. aprillil keelas Briti piirivalve neil riiki siseneda, vahendab The Guardian. Bänd tõi põhjuseks hägused Brexiti-järgsed reeglid.

Bänd kommenteeris, et see oli piinlik ja alandav kogemus. Inglismaa bändi The Charlatans ninamees Tim Burgess arvas, et bändi õudustäratav kogemus näitab juba ära, millist kahju toob Brexit tuuritavatele muusikutele. «Trigger Cutiga juhtunu on hirmus, sest nüüd seisavad bändid Euroopa Liidust vastamisi segaste ja keeruliste reeglitega, mis tähendab, et Suurbritannias esinemisel ei pruugigi enam nende jaoks mingit mõtet olla.»

Kauaaegne muusikaagent Ian Smith räägib, et iga kuu kuuleb ta Euroopa Liidust pärit artistidest, keda ei lasta Suurbritanniasse Brexiti-järgsete nõuete pärast. «Need nõuded on nii pagana segased,» ütles nii Euroopa Liidus kui Suurbritannias tegutsevatel muusikutel töötada aitav Smith.

Passid konfiskeeriti

Suurbritanniasse mitte pääsenud Trigger Cut kostis, et nende passid konfiskeeriti ja neid hoiti Calaisis ühes ruumis kinni, kuni piirivalve tuli ja küsis neilt sponsurlustõendit igalt esinemiskohalt, kus bänd plaanis kontserdi anda. 

Trigger Cuti kitarrist Ralph Schaarschmidt kirjutas Facebookis: «Mitu kuud planeerimist, 1750 kilomeetri pikkune sõit Calaisi ja siis tagasi Stuttgarti, kaubikurent, kallid tollideklaratsioonid, praamipiletid – kõik mitte millegi eest. Emotsionaalselt oleme praegu pimedas sügavas augus, see on täielik košmaar. Ma pole end vist kunagi tundnud nii alandatu ja kurvana kui täna.» 

Schaarschmidt tunnistas, et see kibe kogemus võttis temalt soovi tulevikus uuesti Suurbritanniasse minna. «Kuigi ma armastan muusikat, siis need bürokraatlikud, kallid, alandavad tingimused ei ole talutavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles