«Räägin, mis sellest sai...» Tambet Tuisk viis neiu kohtingule erootilist filmi vaatama

Kultuuritoimetus
Copy
Tambet Tuisk on üks Eesti hinnatumaid näitlejaid.
Tambet Tuisk on üks Eesti hinnatumaid näitlejaid. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Täna, 12. aprillil toimub Viljandis kogukonnakino eriprogrammi «Ürginstinkt» teine seanss, kus linastub armastatud näitleja Tambet Tuisu valik, 1992. aasta erootiline kultustriller «Ürginstinkt». Tuisk on ka seansil kohal, et meenutada oma esimest kinokohtingut ja sedasama filmi, mida neiuga koos vaadati. 

Tänavuse eriprogrammi raames toovad tuntud näitlejad kogukonnakinno vaatajate ette filme, mida nad oma esimesel kohtingul vaatamas käisid.

«Kinos käies näen ma ikka ja jälle äraseletatud nägudega paare. Nende olekust on kohe aru saada, et nad on kohtamas ja suhe on päris algusjärgus. Tore, et see kinos kohtamine pole aegade jooksul kuhugi kadunud. Ka mina toimisin 1992. aastal täpselt samuti – kutsusin tüdruku, kellesse olin armunud, kinno kohtingule. Sel kolmapäeval, 12. aprillil kell 19 vaatame kogukonnakinos sedasama filmi, «Ürginstinkt», ja ma räägin, mis sellest kohtingust sai,» tutvustab programmi kuraator Tambet Tuisk kolmapäevast eriseanssi.

Retrospektiivi «Ürginstinkt» avas 5. aprillil näitleja Henessi Schmidt, oma kinokohtingu meenutuseks valis ta Tšiili/Prantsuse kultusautori Alejandro Jodorowsky teose «Lõputu poeesia».

Kogukonnakino on Viljandi filmihuviliste algatatud ettevõtmine, mis toob juba neljandat hooaega vaatajateni väärtfilme ning kinoklassikat kogu maailmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles