VEEL SEKSI JA LOHESID «Troonide mängu» maailm laieneb uue sarjaga (1)

Kultuuritoimetus
Copy
«Troonide mängu» põhiseriaal lõppes 2019. aastal pärast kaheksandat hooaega.
«Troonide mängu» põhiseriaal lõppes 2019. aastal pärast kaheksandat hooaega. Foto: Capital Pictures / HBO / Scanpix

Nagu «Troonide mängu» fantaasiamaailm poleks kahe sarjaga juba küllalt suureks paisunud, plaanib HBO oma uuele voogedastusplatvormile Max veel ühte George R. R. Martini universumis toimuvat eellugu. Plaanitav sari kannab nime «Seitsme kuningriigi rüütel: Võsarüütel», vahendab Hollywood Reporter.

Uue sarja loomisel lähtutakse Westerose loonud kirjaniku George R. R. Martini tekstidest. Nimelt on autor kirjutanud kolm «Tales of Dunk and Egg» lühiromaani, millest esimene ilmus 90ndate lõpus. Sarja tegevus toimuks sada aastat enne põhiromaanide sündmusi. See projekt on järjekorras teine «Troonide mängu» eellugu. Esimene neist, «Lohede koda», tuli välja eelmisel aastal ja see võeti väga soojalt vastu.

Vapper rüütel ja kannupoiss

Sarja lühikirjelduses on öeldud: «Üks sajand enne «Troonide mängu» eksles Westeroses ringi kaks ootamatut kangelast: naiivne ja noor, aga alati vapper rüütel Duncan Pikk ning tema väike kannupoiss Muna. Ajal, mil Targaryeni vereliin hoiab jätkuvalt raudset trooni ja mälestus viimasest lohest pole mälestustest kadunud, ootavad neid kahte ebatavalist ja võrreldamatut sõpra võrratu saatus, võimsad vastased ning ohtlikud avastused.»

George R. R. Martin.
George R. R. Martin. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Nathan Denette, File / Scanpix

Kirjanik George R. R. Martin osaleb ka sarja tegemises, olles üks selle produtsente ning stsenariste. Plaanitav uus sari leiab teistsuguse tooni kui uhkete lahingustseenidega laetud «Troonide mäng», sest niinimetatud Dunki ja Eggi lood on seikluslikuma ja kergemeelsema iseloomuga. Võib-olla midagi «The Mandaloriani» sarnast.

«Troonide mängu» frantsiisi jätkusuutlikkust peegeldab tõsiasi, et mullu naelutas «Lohede koja» iga episood keskmiselt 29 miljonit vaatajad ekraani ette.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles