INTERVJUU ⟩ Sabatoni laulja: Ukraina sõja kangelastest loome laule siis, kui sõda läbi on

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Sabatoni laulja Joakim Brodén peab bändi filosoofiaks seda, et bändi tegemine peab igal juhul lõbus olema, seega miks mitte mängida heavy metal’it lõbusalt?
Sabatoni laulja Joakim Brodén peab bändi filosoofiaks seda, et bändi tegemine peab igal juhul lõbus olema, seega miks mitte mängida heavy metal’it lõbusalt? Foto: Martin Harris/Capital Pictures/Scanpix

Enam-vähem täpselt kuu aja pärast, ja see ei ole mingi nali või liialdus, näeb Unibet Arenal täiesti uskumatut mürglit. Muusikalist mäsu, kui lubate, sest 18. mail astuvad Tallinnas ühele lavale soomlaste au ja uhkus, hard rock’i ansambel Lordi, jaapanlaste üks kummalisemaid muusikalisi fenomene Babymetal ning kõige tipuks ka Rootsi heavy metal’i hiid Sabaton.

Sabatoni, millega eestlastel võiks juba omaette intiimne ja sõpruslik side olla, sest nad käivad Eestis pea sama tihti kui Rammstein, on keeruline teisiti kirjeldada kui «vägev». Nende muusika on suurem kui elu, sõnad vägevamad kui surm ning lavasõus näeb sedavõrd palju pauku ja tuld, et silmadel hakkab valus ja tasane pind ähvardab jalge alt kaduda.

Muidugi ei ole Sabaton igaühele – sama palju, kui on inimesi, kes neid nende klišeelise ja pisut komejantliku heavy metal’i viljelemise pärast vihkavad, on neid, kes Sabatoni just selle pärast jumaldavad. Sabatoni laulja Joakim Brodéni sõnul ehk ongi nii kõige parem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles