Tallinnas esinevad death metal´i pioneerid

Kultuuritoimetus
Copy
Ameerika death metal ansambel Suffocation
Ameerika death metal ansambel Suffocation Foto: Pressimaterjal

Laupäeval, 22. aprillil esineb rokiklubis Tapper Ameerika bänd Suffocation, keda peetakse üheks mõjukaimaks death metal'i bändiks. Lavale astuvad ka Psycorepaths Kreekast ja kohalik bänd Intrepid.

Suffocation on mitmekümne aasta jooksul ehitanud üles endale maine kui Ameerika death metali üks järjepidevamaid kooslusi, keda peavad ka paljud oma žanri etaloniks. Nende debüütalbumit «Effigy of the Forgotten» (1991) peetakse senimaani musternäiteks kaasaegsest death metal'ist.

Hullumeelsed vokaalid lajatakse tugevale kitarripõhjale, põletav kiirus, ränk brutaalsus ja tipptasemel laulukirjutamine koos rütmilise akrobaatikaga teebki kokku selle, mis on Suffocation. Brutaalsuse ja tehnilisuse vahel põiklev bänd on leidnud omapärase tasakaalu, mis on neile toonud fänne ülemaailmselt.

Aastal 2023 pole aga Suffocation lõpetanud oma uuendusmeelse mõttelaadi rakendamist ning oma viimast albumit «... Of the Dark Light» kirjutas bänd neli aastat, teades kuivõrd suur konkurents on neil uute bändidega, kes teevad uuendusi täpselt sama suure pühendumusega nagu nemad 90ndatel.

Suffocationiga astub koos lavale ka Eesti suurim uus metal'i lootus Intrepid, kes käis hiljuti Euroopa tuuril koos Ameerika death metal'i bändide Monstrosity ja Originiga.

Piletid on müügil Fientas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles