KUULA Aasta rokkalbumi tiitliga pärjatud superbänd üllitas uhke duubelsingli

Kultuuritoimetus
Copy
Elephants from Neptune
Elephants from Neptune Foto: Ako Lehtmets

Aasta rockalbumi tiitliga pärjatud Elephants From Neptune andis välja duubelsingli «Wally Wally».

Täna ilmus auhinnatud rokkbändi Elephants from Neptune’i duubelsingel «Wally Wally». Lood jõudsid ka vinüülile, mis tuleb müügile 22. aprillil. Seitsme tollise vinüüli tegemine on ajendatud ülemaailmsest iseseisvate plaadipoodide päevast Record Store Day, mida tähistatakse sel aastal 22. aprillil, seda ka Eestis. Nii kohtab Elephants from Neptune’i bändiliikmeid sel laupäeval muusikasündmuse ja duubelsingli vinüüli ilmumise puhul Terminali plaadipoes, kus kohad võetakse sisse DJ puldis.

Elephants from Neptune'is laulab Robert Linna.
Elephants from Neptune'is laulab Robert Linna. Foto: Ako Lehtmets

«Wally Wally» oli bändil valmis juba aastal 2017 ent jäi seni oma aega ootama. See on lugu, mille keskseks teemaks elus pimesi asjadest vaimustumine. Teine lugu «Drifter» oli algselt mõeldud bändi viimasele albumile «Boogieland», kuid jäi napilt välja. Lugu valmis bändiliikme Jon Mikiveri Võsu kodustuudios, ja jutustab kõrbes lonkivast lindpriist. Mõlemas loos teeb kaasa keelpillikvartett Tõnno Piigli juhendamisel.

«See oli pärast «Oh No» (2016) plaati põhimõtteliselt esimene uus lugu, mida me ka lives mängisime. 2017. aasta veebruaris oli see lugu täiskujul juba meil olemas. Asi sai alguse sellest, et jämmisime Türi tänava majas Rainiga kahekesi ja tal tuli selline bassikäik, tinistasin sinna mingit lahtist akordi peale ja mõtlesin, et lahe vaheldus sel ajal meile omaks saanud pigem jäigale riffitamisele - idee sai lindistatud ja sinna ta jäi. Ühel hetkel internetis kolades sattusin peale väljendile «wally, wally, blood and dolly», mis eesti keeles tähendab umbes, et «oled nii hull kellegi järgi, et ei näe teise vigasid»,» selgitab Robert Linna «Wally Wally» tekkelugu.

Elephants from Neptune'i uus vägev singel.
Elephants from Neptune'i uus vägev singel. Foto: Pressifoto

«See pani mõtte jooksma ja tekitas ka minus endas samastumismomente, sest me kõik alatasa metsikult vaimustume millestki, kuigi tegelikult ei hinda subjekte objektiivselt. Oleme pimestatud. Sestap tekkiski idee tüübist, kes ärkab verises vannis ja saab aru, et temast on tükk ära võetud. Niisiis ta meenutab eelnenud õhtut...» lisab Linna.

«On väga tore, et meie kui vanakooli-vinüülimehed saime nüüd ka põhjuse lõpuks elu esimene seitsme tolline singel välja anda! Lisaks «Wally Wally'le» on vinüüli B-poolel ka üks teine lugu, mis viimase albumi raames mõeldud sai, kuid lõpuks sealt välja jäi. Selle loo nimeks on «Drifter» ning selle kirjutasin ma suures osas valmis oma Võsu kodustuudios. Kirjutades oli mul pidevalt silme ees üks tolmune ja habetunud lindprii, kes mööda laia kõrbe raskel sammul kodu poole astub. Need lood sattusidki kokku sobima - «Wally Wally» kestab nii kaua kuni pidu, ning «Drifter» läheb peale siis, kui päike hakkab tõusma, on aeg ennast kokku võtta ja hakata kodu poole liikuma,” kommenteeris Jon Mikiver.

Elephants From Neptune'i seitsme tolline vinüülplaat «Wally Wally» jõuab 22. aprillil müügile plaadipoodidesse nagu Terminal, Biit, World Clinic, Viljandi Plaadimees jt. Sel laupäeval tähistab bänd vinüüli ilmumist ja ülemaailmset plaadipoepäeva Record Store Day Terminali plaadipoes DJ setiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles