ENNUSTUSPORTAAL EUROVISIOONIST Eesti pääseb finaali, aga võidab hoopis...

Kultuuritoimetus
Copy
Eesti Laul 2023 teine poolfinaal. Alika
Eesti Laul 2023 teine poolfinaal. Alika Foto: Taavi Sepp

Ennustusportaali FenixBet ennustuskoefitsientide järgi pääseb Eesti kindlalt Eurovisiooni poolfinaali 10 parima hulka ent finaali tulemus jääb pigem pingerea teise poolde. Laulukonkursi võidufavoriit on Rootsi, Soomel on aga suur šanss pääseda esikolmikusse.

FenixBeti Eurovisiooni koefitsientide tabeli järgi Eurovisiooni esimese poolfinaali esikolmikusse mahuvad kindlalt Soome, Rootsi ja Norra – nende edasipääs finaali on praktiliselt 100 protsenti kindel. Sama puudutab ka Iisraelit.

Lätil aga võib finaali pääsemisega esineda probleeme, kuna naaberriigi koefitsient edasipääsuks on 2,65 ehk tõenäosus esineda finaali laval on alla 40 protsendi. veel vähem šansse esimesest poolfinaalist edasipääsemiseks on Maltal, Iirimaal ja Aserbaidžaanil.

«Eesti väljavaated teises poolfinaalis on üpris head – 70-protsendilise kindlusega koht esikümnes ning edasipääs. Finaali konkurents osutub aga meie talendikale Alikale päris tugevaks ning tõenäosus mahtuda esikümnesse langeb seal juba 25 protsendile. Pigem ennustame talle lõppkohta teise kümne alguses,» pakkus FenixBeti juht Indrek Tappo.

Teisest poolfinaalist pääsevad kindlalt edasi Austria, Austraalia ja Gruusia, kõige vähem šansse on aga San Marinol, Rumeenial ja Islandil. Leedu väljavaade on sama tugev kui Eesti oma.

Finaalis tõstavad ennustusportaali FenixBet koefitsiendid favoriidistaatusse Rootsi, kelle tõenäosus Eurovisioon võita ulatub 55 protsendini. Vahemaa teise ja kolmanda favoriidi vahel on aga juba üpris märkimisväärne. Teisele kohale on paigutatud Soome võiduvõimalusega ligi 30 protsenti ning kolmandale Ukraina, kelle šansid võita Eurovisiooni teist aastat järjest on siiski pisut üle 10 protsendi. Teiste riikide võiduvõimalused jäävad kõvasti alla 10 protsendi.

«Vaadates praegust prognoosi, näeme, et Põhjamaade muusika on taas kõrgelt hinnatud ning esiviikusse peaks lisaks Rootsile ja Soomele mahtuma Norra,» märkis Indrek Tappo.

Eurovisiooni võiduvõimalused 21. aprilli seisuga:

1. Rootsi, koefitsient 1,82
2. Soome, koefitsient 3,70
3. Ukraina, koefitsient 9,00
4. Hispaania, koefitsient 13
5. Norra, koefitsient 15

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles