KULTUURIS KUUM Tippvormis Ugalast lahkuv loomejuht Tanel Jonas: oleme julgenud riskeerida

Margus Haav
, reporter
Copy
Tanel Jonasel on üsna tore kabinet, mille ta on saanud oma käe järele sättida ja mille aknast avaneb vaade surnuaiale – memento mori.
Tanel Jonasel on üsna tore kabinet, mille ta on saanud oma käe järele sättida ja mille aknast avaneb vaade surnuaiale – memento mori. Foto: Elmo Riig/Sakala

Ugala teatri loomingulise juhi Tanel Jonase neli aastat kestnud ametiaeg saab sügisel täis, uueks ametiajaks ta kandideerida ei plaani. Lahkumise põhjused on puhtalt isiklikku laadi. Jaanuaris sai ta perelisa ning elu jagamine kahe linna ehk Tartu ja Viljandi vahel on muutunud keeruliseks.

Homme ta veel ei lähe. Ugalas on Jonas veel pool aastat, ees ootab kaks lavastust. William Shakespeare’i romantiline komöödia «Kaheteistkümnes öö» esietendus 6. aprillil, Tadeusz Słobodzianeki näidendil «Meie klass» põhinev lavastus tuleb välja sügisel.

Ugala teatril läks viimasel teatriauhindade jagamisel hiilgavalt, koju toodi viis auhinda. Ja lisaks pälvis Tanel Jonas Salme Reegi nimelise lasteteatri auhinna koos Getter Meresmaa, Doris Tislari ja Risto Vaidlaga Noorsooteatris välja tulnud lavastuse eest «Kõik ägedad asjad».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles