Hetktõrked helis ja pildis – audiovisuaalne kultuurinihe täna Kinomajas

Kultuuritoimetus
Copy
Üks «Glitch, please» peaesinejaid Kiwanoid
Üks «Glitch, please» peaesinejaid Kiwanoid Foto: Pressimaterjal

21. aprillil toimub Tallinnas, Kinomajas värskeimat elektroonilist muusikat tutvustav üritus «Glitch, please», kus kahel laval astub üles 13 artisti viiest riigist. Üritusel kuuleb nii eklektilisemaid žanre, nagu breakcore ja hyperglitch, aga ka värvikamaid ja kõrvale tuttavamaid stiile nagu drum’n’bass või suisa ambient.

Ingliskeelne termin glitch, mida on peamiselt kasutatud mistahes meediumi korrapäratu toimimise tagajärjel tekkinud moonutatud tulemi või viperuse kirjeldamiseks (arvutimängudest videopildi ja muusikast arvutiprogrammideni), on praeguseks muutunud eraldi kunstivormiks nii helis kui pildis. Glitch-kunst näeb ilu ebatäiuslikkuses ning ootamatutes tõrgetes.

«Glitch on hetkeline tõrge ettemääratud teel, mis tekitab pagemisraja sellelt peateelt, uue ja ootamatu mõõtme. Tehnilisest tõrkest, masina error'ist on inspiratsiooni saanud veaesteetika, mis on viljakas nii muusikas, visuaalkunstis kui isegi kirjanduses,» seletab multikunstnik Kiwanoid, kes on ürituse üks peaesinejatest.

Lisaks Kiwanoidile esinevad kõrvaringi avardava muusika laval live-elektroonikaga Ars Dada (NOR), Submerged (USA), Oliotronix (DE), Art imitation ja 1111 ning DJd Neo_n ja glitchplease. Kõrvapai laval valivad muusikat Stray, Otto Iivari (FI), NPCism, Oudeis, ja Reaktorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles