Venelased väntasid kosmoses filmi: Eesti juurtega Julia Peresild lennutati orbiidile

Kultuuritoimetus
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: NASA / SWNS

Venemaa kinodes linastus vene film «Väljakutse», mille teeb ebatavaliseks tõsiasi, et selle võtted toimusid päriselt kosmoses, vahendab The Guardian. Selle filmiprojektiga üritasid Venemaa filmimehed ära teha Tom Cruise'ile, kes 2020. aastal lubas koostöös NASA ja Elon Muski SpaceXiga teha kosmoses filmi.

Vene filmi «Väljakutse» keskmes on kirurg, kes saadetakse rahvusvahelisse kosmosejaama, et päästa viga saanud kosmonaut. Venelased saatsid ühe näitleja ja filmilavastaja päriselt 12 päevaks rahvusvahelisse kosmosejaama, et nad saaksid sealses laboratooriumis filmida. Kirurgi mängib filmis Eesti juurtega Julia Peresild.

Julia Peresild pressikonverentsil pärast kosmosevõtetelt naasmist
Julia Peresild pressikonverentsil pärast kosmosevõtetelt naasmist Foto: Roskosmose kosmoseagentuur

Filmile on suurt kiitust avaldanud Venemaa president Vladimir Putin, kes ütles: «Me oleme esimesed, kes on teinud mängufilmi orbiidil, kosmosejaama peal. Taas esimesed!»

39-aastane režissöör Klim Šipenko vastutas võtete ajal kaamera, valgustuse ja heli eest. Ta tõi kosmosest 30 tundi videomaterjali, millest 50 minutit läks mängufilmis kasutusse. Peresild ja Šipenko läbisid enne kosmosesse minekut 4 kuu pikkuse treeningu, milles lõi kaasa päris kosmonaut. Rahvusvahelises kosmosejaamas filmitud stseenides löövad põgusalt kaasa kolm Venemaa kosmonauti. Kaamera järgnes kosmoses Peresillale, kelle blondid juuksed hõljusid kaaluta olekus.

Enne filmi väljatulekut Venemaal pandi Moskvas kõigile vaatamiseks välja kapsel, mis lavastaja ja peaosatäitja Maale tagasi tõi.

Film oli Venemaa kosmoseagentuuri Roskosmos ja Venemaa televõrgu Pervõi Kanal koostööprojekt. Selle juht Konstantin Ernst oli Hollywoodist ettejõudmise üle ülimalt rõõmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles