Tanel Padar: Ma olen kunstiinimeste jaoks liiga edukas, mind pole ringkonda vastu võetud

Kultuuritoimetus
Copy
Tanel Padar
Tanel Padar Foto: Remo Tõnismäe

Raju rokkar Tanel Padar pihtis turundajate liidu veebiportaalile antud intervjuus, et pole kunagi oma kohta leidnud ei kunstnike, heliloojate ega luuletajate seas.

«Pean kohe selgitama, et mina end kunstnikuks ei pea,» seletas muusik ja turundaja. «Mind ei ole sinna ringkonda kunagi vastu võetud. Samamoodi ei ole ma helilooja, sest kirjutan laulukesi, sinna ringkonda pole ka vastu võetud. Luuletaja ma ka pole, sest kirjutan laulutekste, kuigi suurem osa minu laulutekstidest on kindlasti suurema lugejas- ja kuulajaskonnaga kui ükskõik millise kaasaegse Eesti luuletaja tekstid. Ettevõtjaks ja ärimeheks mind ka ei peeta, sest selle seltskonna jaoks olen ikkagi muusik.»

Meelelahutuse ja äri vahelist seost kirjeldas Padar nii: «Kunstiinimeste jaoks olen liiga edukas. Usun, et see on põhipõhjus. Mõni videokunstnik või kunstnik teeb mu muusikutest sõpradele kujunduse niisama tasuta, et pildile saada. Kui mina küsin, siis saan kinni maksta nii enda video kui ka kõikide enda sõprade videod ja pildistamised.»

«Praeguseks on see natukene muutunud, sest turunduse tähtsus on paljudele loomeinimestele kohale jõudnud. Täna just potsatas postkasti üks soov. Üks inimene, kes on ka varem meie bändiga kokku puutunud ja teistele muusikavideoid teinud – küll artistidele, kellest ma kunagi midagi kuulnud –, ütles, et ta oleks nõus tasuta tegema ja nägema palju vaeva, et keegi tema tegemisi märkaks. See näitab, et mingisugune jää on sulanud.»

Täismahus lugege Padari intervjuud siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles