Tartu folgiklubi külaline on sel nädalal Hendrik Relve

Copy
Hendrik Relve
Hendrik Relve Foto: Mailiis Ollino

Neljapäeval, 27. aprillil kell 19 on Tartu Ülikooli raamatukogu muusikaosakonnas Tartu folgiklubi külaline Hendrik Relve. Temaga vestleb Ants Johanson.

Tallinnast pärit Relve õppis Tartus metsainseneriks ja hiljem ka ajakirjandust. Ta on kirjutanud lugematu hulga artikleid, esinenud raadio- ja televisioonisaadetes ning kirjutanud populaarteaduslikke raamatuid ja õpikuid ning rännanud kõikjal maailmas. 2001. aastast alates on ta saatesarja «Kuula rändajat» autor.

Relve on laulumees, kes on laulnud pilliga üksinda, aga ka ansambliga Forest end paljude inimeste mällu. 2004. aastal ilmus tema heliplaat «Hendrik Relve laulud looduses» – ühe kevadpäevaga, koos tütrega salvestatud jäädvustus, mille kohta ta ise on öelnud: «Plaatidele on sattunud vaid väike osa mu lauludest. Kõige paremini tuleb laul välja looduses olles, seal on see hästi loomulik. Näiteks lõkke ääres sõpradega istudes – see on minu loomuse jaoks õige koht. Koos Auliga metsas lauldud plaadi idee oligi see, et me elame loodusega samas rütmis. Laulsime seal hommikust õhtuni, sellest võeti plaadi jaoks ainult mõned jupid. Linnud, kes olid seal meiega kaasa laulmas, olid sama tähtsad lauljad kui meie.»

Märksõnad

Tagasi üles