LÜHIKESEKS JÄÄNUD ELU ⟩ Noor räpitäht tapeti kõigest 22-aastaselt

Kultuuritoimetus
Copy
Moneysign Suede muusikavideos «Bout This Life».
Moneysign Suede muusikavideos «Bout This Life». Foto: Youtube

22-aastane Mehhiko-Ameerika päritolu räppar Jaime Brugada Valdez ehk MoneySign Suede, kelle räpplaule on voogedastatud miljoneid kordi, tapeti California ühes vanglas ootamatus rünnakus.

Räppar suri 25. aprilli õhtul kallaletungist tingitud vigastustesse. Ta oli Soledadi vanglas, kus jaanuarist saati kandis ta 32 kuu pikkust karistust relvadega seotud kuriteo eest.

Valdezi advokaat Nicholas Rosenberg ütles LA Timesile, et ametnike jutu järgi räpparit pussitati ning uurimine on alanud. «Inimesed on sügavas šokis,» tõdes Rosenberg. «Ta oli populaarne kutt, väga heade kommetega. Teda väga armastati.»

Moneysign Suede
Moneysign Suede Foto: The California Department of Corrections and Rehabilitation via AP

Valdez sündis Mehhiko immigrantide perekonda ja kasvas Los Angeleses Huntington Parki piirkonnas. Ta hakkas räppmuusikat salvestama ja üles laadima 16-aastaselt. Atlantic Records sõlmis temaga lepingu juba siis, kui ta veel teismeline oli. Tema läbimurdelaul oli 2020. aastal ilmavalgust näinud «Back to the Bag». Selle muusikavideot on YouTube'is vaadatud 7 miljonit korda.

2022. aastal andis ta välja eriti palju muusikat, sealhulgas oma septembris ilmunud debüütalbumi «Parkside Baby».

Vanglasse sattus ta relvade omamise eest. Räpiajakirjanik Jeff Valdez kirjutas Valdezile järelehüüde, kutsudes teda «nooreks kohalikuks kangelaseks, kes esindas tähelepanuta jäänud inimeste lootusi ja püüdlusi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles