HÕFF TULEMAS Sel nädalavahetusel ei maksa õnnelikule lõpule loota

Jaanus Noormets
, filmiajakirjanik
Copy
Norra draama «Tubli kutsa» viib sujuvalt loo vaimselt väga ebamugavatele teemadele.
Norra draama «Tubli kutsa» viib sujuvalt loo vaimselt väga ebamugavatele teemadele. Foto: Filmikaader

Ees seisab raju nädala-lõpp, kus (kinoekraanil) lendab verd pangede kaupa ning hollywoodilikult õnnelik lõpplahendus ei ole garanteeritud, vaid sagedasti pigem suisa välistatud. Juba 18. korda toimub Valge Daami linnas Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival (HÕFF).

Tosinkond aastat tagasi ronkmustas jõulufilmis «Kaotatud kaup ehk jaht jõuluvanadele» Peeter Jakobist kurja jõulutaadi teinud soome filmimees Jalmari Helander küsib nüüd oma uues filmis, mida teeks eakas John Wick, kui ta peaks seisma silmitsi tema surma soovivate natsidega.

Nagu märulivesterni «Sisu» avakaader teada annab, märgib filmi pealkiri soome keeles meeleseisundit, milles vastupidavus ja vaprus jäävad püsima isegi siis, kui kogu lootus on täbaraimas olukorras kadunud.

Tegevustik viib II maailmasõja lõpuaega, mil kargel Lapimaal leiab üksik kaevur (Jorma Tommila) maapõuest ootamatult kulda. Kui natsid sellest haisu ninna saavad, tahavad nad kulda muidugi kohe endale saada, aimamata, et nende vastaseks on tapmatu sõjaveteran, kes on sama stoilise rahuga kui Clint Eastwoodi Nimeta Mees, sama ohtlik ühe­mehearmee kui Rambo ja kimbatuses sama leidlikult mõtlev kui Indiana Jones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles