Soe kevadpäike sillerdas 1994. aastal praeguse Solarise, toonase Sakala kultuurikeskuse ehk rahvasuus Karla katedraali katuseviilul. Üle tee, kunagise Tallinna 2. keskkooli, praeguse reaalkooli ümber hakkas kogunema noortekampu. Kell polnud veel päris õhtusse tiksunud, kuid kogunejad teadsid hästi, et seekord on tõesti nii, et kes hiljaks jääb, see ilma jääb. Õhtul pidi koolis üles astuma verivärske bänd 2 Quick Start, kelle uusimat lugu «Neiu mustas kleidis» oskasid laulda kõik, kel raadio olemas oli.

Paar tundi enne kontserdi algust oli noori kooli ümber nii palju, et 2 Quick Starti algusaastail bändiga tihedalt koostööd teinud Mikk Targo, kes eemalt olukorda takseeris, ei suutnud välja nuputada, kuidas üldse on võimalik koolimaja ukseni jõuda.

Hämmeldunult hõõrus ta silmi: poisid olid tõstnud neiud oma õlgadele, kellest julgemad võtsid seljast särgid-kampsikud, mida uljalt ümber pea keerutati, samal ajal skandeerides: «Neiu-mustas-kleidis, neiu-mustas-kleidis.» Sellist asja ei olnud Targo silmad enne näinud. Võimas, mõtles ta enne, kui kooli külgukse juurde trügima hakkas.

Kommentaarid (1)
Copy