Prima Vista vaatab võimalikkuse horisondi taha

Postimees
Copy
Prima Vista 2022: Indrek Hargla oli raamatulaadale kaasa võtnud oma teosed ja kitarri.  
Prima Vista 2022: Indrek Hargla oli raamatulaadale kaasa võtnud oma teosed ja kitarri.  Foto: Kristjan Teedema

Tartu rahvusvaheline kirjandusfestival Prima Vista toimub 8.–13. maini. Kahekümnendat sünnipäeva tähistava festivali teema on sedapuhku «Soovida võimatut» ning patroon kirjanik Mehis Heinsaar. Festivali pidulik avamine on 9. mail kell 16 Tartu Ülikooli raamatukogus.

Teemavalikuga kutsub festival muu hulgas mõtlema sellele, milline roll on kujutlusvõimel ning oskusel kujutleda ja kujutada asju, mis paistavad jäävat teispoole tuttavlikkuse ja teostatavuse horisonti, seda eriti praegusel kriiside ja konfliktide ajastul. Kirjandus ongi võimatu soovimise, võimatu peale mõtlemise, võimatu kujutlemise tõeline pärispaik, kus võimatu võib ilmuda mitut moodi – alates põhjalikust pilgust paremale maailmale ja lõpetades pisimasse kujundisse kätketud kummastusega, mis vaimu värskendab ja hinge rikastab.

Väliskülalistest osalevad Prima Vistal teiste seas Jenny Erpenbeck Saksamaalt, Hans Platzgumer Austriast, Anni Kytömäki Soomest, Clara Amaral Portugalist, David Hartley Ühendkuningriigist. Tartusse naasevad festivali ajaks ka nii mõnedki vanad tuttavad, kes siin varemgi üles astunud või residentuuris olnud, näiteks ameerika biitpoeet Ron Whitehead, inglise luuletaja Andy Willoughby, šoti poetess Penny Boxall jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles