NÄDALA SARI ⟩ Pilguheit diplomaatide salajasse ellu

Marek Strandberg
, teaduse- ja tehnikatoimetuse juhataja
Copy
«The Diplomat»: diplomaat Kate Wileri (Keri Russell) briljantne loogika ja suurepärane intuitsioon võimaldavad tema abikaasal Halil (Rufus Sewell) olla manipulaatori ning nukujuhi rollis niis töös kui ka eraelus.
«The Diplomat»: diplomaat Kate Wileri (Keri Russell) briljantne loogika ja suurepärane intuitsioon võimaldavad tema abikaasal Halil (Rufus Sewell) olla manipulaatori ning nukujuhi rollis niis töös kui ka eraelus. Foto: Netflix

Rääkima peab. Kogu aeg peab rääkima ja püüdma asju muuta, kallutada ja nihutada – selline on seriaali esimese hooaja kaheksa osa pealisülesanne ja üks võtmesõnumeid. Paraku ei aita see juhis ei seriaalis ega eluski.

Seriaali peategelasiks on Ühendriike teeniv diplomaadipaar Kate ja Hal Wiler. Kate Wiler meenutab olemuselt enim ehk uurija Colombot samanimelisest krimisarjast, kus kergelt lohakas tegelane hajutab kurjamite tähelepanu oma difuusse olemusega, et raudpolt-loogikaga töötav mõistus leiaks lõpuks briljantse lahenduse.

Keri Russelli kehastet Kate ja Rufus Sewelli mängitud Hal on omapärane paar: Kate'i briljantne loogika ja suurepärane intuitsioon võimaldavad, ilmselt väikese annuse autistliku alatooni tõttu, Halil olla manipulaatori ning nukujuhi rollis. Seda poliitilises plaanis nagu eraeluliseltki, kuigi näib, et just see viimane olemise aspekt on selles suhtes hääbumas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles