VIRTUAALNE SEIKLUS Soome eurolaulik on vallutanud populaarse videomängu

Kultuuritoimetus
Copy

Soome on otsustanud metaversumi ettevõtte ZOAN abil viia oma Eurovisiooni-kampaania täiesti uuele tasemele. Nimelt on videomängus Fortnite võimalik seigelda virtuaalses Helsingis – maailma esimeses Fortnites loodud fotorealistlikus reaalses linnas. Seikluse kesksel kohal on Soome eurolaulik Käärijä.

Tegemist on erikampaaniaga, kus osaleb Soomes ülimalt populaarne eurolaulik Käärijä. Fortnite'i mängijad saavad enne Eurovisiooni ja selle ajal avastada virtuaalset Helsingi Senati väljakut ja näidata oma parimaid tantsuliigutusi selleks ette nähtud tantsualal Käärijä võistlusloost «Cha Cha Cha» inspireeritud muusika saatel.

Lisaks on veebikogemuses võimalik kogeda veel muudki artistiga seotud reklaamsisu. Nii virtuaalse Helsingi kui ka mängukogemuse on loonud Soome metaversumi firma ZOAN.

«Käärijä on tõeline piiride murdja, kes soovib luua uusi sidemeid oma fännidega, nii et selline uuenduslik promokampaania mängumaailmas on tõeliselt loomulik ja suurepärane võimalus,» ütleb Monspi ja Warner Music Soome esindaja Ida Karimaa.

Epic Gamesi Fortnite on ülipopulaarne metaversumi platvorm, mille kaudu saab online-mängude reaalajas mängida ja suhelda üle 70 miljoni igakuise aktiivse kasutaja ja üle 500 miljoni mängijaga. Epic Games andis hiljuti välja ka avatud lähtekoodiga värskenduse, mis võimaldab arendajatel luua uusi mänge, maailmu ning kogemusi kiiremini ja senisest tõhusamalt.

Mängukogemust arendatakse Fortnite'is Eurovisioon 2023 toimumise ajal ja arendustöö jätkub, kui kampaania on edukas. Seejärel võivad saada võimaluse edasiarendusteks ka kõik Fortnite’i mängijad ja Käärijä fännid.

Soome metaversumi ettevõte ZOAN asutati 2010. aastal Soomes. ZOAN on olnud teerajaja kaasahaarava virtuaalse kogemuse loomisel ning neid on auhinnatud mitmete virtuaalreaalsuste loomise eest. 2020. aastal korraldas ettevõte tohutu virtuaalkontserdi, mis kogus 1,4 miljonit kuulajat virtuaalsesse Helsingisse.

Käärijäle ja virtuaalsele Soomele Fortnite's viib saare kood 1530-0619-6061.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles