UUED FILMID KINOLEVIS Ka nii teenib raha: läbipõlenud lembelaulik magatab eakaid fänne

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Ulrich Seidli «Riminis» teeb suurepärase rolli Michael Thomas.
Ulrich Seidli «Riminis» teeb suurepärase rolli Michael Thomas. Foto: Filmikaader

Postimehe kultuuritoimetuse iganädalane rubriik «Uued filmid kinolevis» tutvustab kinokavadesse lisandunud filme. Sel nädalal ulatub värske valik Marveli kosmoseseiklusest Ulrich Seidli uue provokatiivse filmini. On, mida vaadata! Ralf Sauter annab siinkohal ka kindla soovituse.

Soovitus: «Rimini»

Vastuolulisele Austria režissöörile Ulrich Seidlile on alati meeldinud jälgida kummastavalt ebatavalisi tegelaskujusid, kes on asetatud äratuntavasse ja põnevasse sotsiaalsesse plaani. Tema uue filmi «Rimini» keskmes on närbunud karjääriga keskealine lembelaulik Richie Bravo, kes elatub Itaalia kuurortlinnakeses Riminis eakatele fännidele esinemisest. Pidevas õllevines Richie Bravo, kes oma vaba aja pühendab mänguautomaatidele ja baaridele, on end paika seadnud kindlasse rutiini, mida tuleb ootamatult murdma tema võõrandunud täiskasvanud tütar. Sealt edasi läheb kõik üha keerulisemaks...

«Rimini» on võrratult vaimukas, piinlik ja teravmeelne draamakomöödia, kus Michael Thomas teeb läbipõlenud laulikuna suurepärase rolli. Muuseas, 12. maist jookseb kinodes ka «Rimini» sõsarfilm «Sparta», mille peategelaseks Richie Bravo vend Ewald.

«Galaktika valvurid Vol. 3» («Guardians of the Galaxy Vol. 3»)

Marveli universumi armastatuim bande Galaktika valvurid on tagasi oma kolmandas filmis, mille stsenaristiks ja režissööriks taas ekstsentrilise huumorisoone ning elava fantaasialennuga õnnistatud James Gunn.

Seekord peab veider kangelaste perekond päästma pesukaru Rocketi, kes vaevu elab üle ootamatu rünnaku. Kui viimase paari aasta sees ei ole uued Marveli koomiksifilmid üldiselt suutnud publikut vaimustada, siis «Galaktika valvurite» kolmanda osa lennukas huumor, vaatemänguline märul ning südamlik lugu viivad meid mõttes tagasi selle stuudio hiilgeaegadesse.

«Rootsi UFO» («UFO Sweden»)

Seiklusliku ulmefilmi «Rootsi UFO» režissööriks on Victor Danell, kelle eelmine film «Uskumatu» vapustas oma vaatemänguliste eriefektidega. Maaväliste jõudude teemaline «Rootsi UFO» leiab inspiratsiooni nii «Salatoimikutest» kui ka «Stranger Thingsist», et jutustada nostalgiline ja kaasahaarav lugu asendusperes elavast mässumeelsest tüdrukust, kes loodab UFO-ühingu abiga välja selgitada tõe oma jäljetult haihtunud isa kohta. Neile, kes otsivad kinodest just koguperefilmi, mida näiteks varateismeliste lastega koos vaadata, sobib lõputu tähesüsteemi poole vaatav «Rootsi UFO» suurepäraselt.

«Väike Allan. Inimantenn» («Lille Allan – den menneskelige antenne»)

Need, kelle peres on eriti väikesed lapsed, võivad aga vaatama minna «Väikest Allanit», mis linastus 9. Euroopa lastefilmide festivalil ja jõudis nüüd eestikeelse dublaažiga kinodesse. Filmi keskmes on Väike Allan kolib vanemate lahutuse tõttu teise linna ning saab uusi sõpru otsides UFO-huvilisest naabripapi inimantenniks. Tulnukatüdruk Maiken teeb hädamaandumise ning ei pääse enam koju. Poiss tõttab appi ning tekib unikaalne sõprus. Kuid ta pole ainus, kes Maikenist huvitub. Hull topise-kollektsionäär on neil jälil, otsides vastust küsimusele: kas UFOd on olemas ja kas neist saab topiseid?

Animafilmi dubleeriti Industrial Productions stuudios, tegelastele annavad hääled Christopher Rajaveer, Mirtel Pohla, Üllar Saaremäe, Priit Öövel, Jana Kivi, Kristiine Truu, Andrus Kasesalu jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles