Rüki galeriis avatakse reedel Cloe Jancise näitus

Kultuuritoimetus
Copy
Cloe Jancis. Autoportree.2022.
Cloe Jancis. Autoportree.2022. Foto: Repro

Reedel, 12. mail kell 17 avatakse Viljandis Rüki galeriis Cloe Jancise näitus «Soovide kaev», mis on jätk 2022. aastal Tallinna Linnagaleriis toimunud samanimelisele näitusele. Näitus jääb avatuks 18. juunini.

Viljandi isikunäitusel jätkab kunstnik ilu ja eneseesitlusega seotud objektide, rituaalide ja müütide vaatlemisega, mille puhul huvitab teda nende nähtute mõju enesetajule ja minapildile. Näituse fookuses on peegel ning selle psühholoogilised ja müütilised kõrvaltähendused, selle muutumine luksusesemest igapäevaobjektiks ning peegli roll enesevaatluses ja eneseesitluses. Oma teoste kaudu mõtiskleb Jancis ilu ja noorusega seotud kinnismõtetest, ihast vastata sotsiaalsetele ootustele, naise suhtest oma peegelpildiga ning iseenda kuvandi kummituslikust kohalolekust.

Cloe Jancis (s. 1992) on Tallinnas elav kunstnik, kes töötab peamiselt foto, video ja installatsiooni meediumites. Ta on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia fotograafia eriala (BA, 2018) ning õpib praegu Eesti Kunstiakadeemia vabade kunstide teaduskonnas kaasaegse kunsti magistriprogrammis. Tema töid on näidatud paljudes Eesti galeriides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles