KULTUURIS KUUM ⟩ Režissöör Susanna Smanjov lasi ennast oma nõiafilmis põlema süüdata

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Režissöör Susanna Smanjov ja kunstnik Juhan Rodrik.
Režissöör Susanna Smanjov ja kunstnik Juhan Rodrik. Foto: Erakogu

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingus «Kultuuris kuum» on seekord külas filmitegija Susanna Smanjov ning näitleja ja kunstnik Juhan Rodrik. Smanjov ei vaja pikemat tutvustamist neile, kes külastavad näiteks Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali, armastavad vaadata friigifilme ning oskavad hinnata kohalikke põlve otsas tehtud žanrifilme. Smanjovi ja Rodrikiga rääkis kultuuritoimetuse ajakirjanik Ralf Sauter.

Susanna Smanjov tegi endale nime odavfilmiga «Rikutud hing. Viirus», mis linastus paari aasta eest Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalil. Nüüd on Smanjov välja tulnud uue filmiga «Nõiad otse põrgust», mille linastumist kinodes on takistanud ootamatu konflikt, kuid sellegipoolest esilinastus 500 eurot maksnud nõiaõudukas Sõpruse Kai saalis täispublikule. Kuidas see film valmis sai ja millest tekkis riid tuntud tõsielustaariga, saab kuulda saates.

Lisaks selgitab Smanjov, millised on Smanjovi plaanid järjega «Rikutud hing. Viirus 2» ja millised rasked kogemused üldse Smanjovi filmitegemise juurde tõid. See on üks tõeliselt lahe vestlus, kust saab teada kõike, mida võiks teada tahta amatöörfilmide tegemise kohta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles