Radioheadi kitarrist Ed O’Brien: pole mingit vabandust olla siga (1)

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Ed O’Brien – Radioheadi staar, kes lisaks muusikale muretseb ka maailma asjade pärast. 
Ed O’Brien – Radioheadi staar, kes lisaks muusikale muretseb ka maailma asjade pärast. Foto: TMW

Radiohead on nii kuulus ja mõjukas bänd, et neid polegi mõtet eraldi tutvustada. Ed O’Brien on selles bändis kasvult kõige pikem, kitarrist, kelle hoolitseda on tihti see ambientlik, kuigi mitte rahulik voogav ruum nende muusikas.

Radiohead on olnud peale muusika üks pioneere ka selles osas, kuidas muusikatööstus tänapäeval toimib. Nad promosid oma plaati esimesena internetis («OK Computer», 1997). 2007 ilmunud plaadi «In Rainbows» eest võis igaüks failina maksta nii palju, kui tahtis. Muusikatööstus oli pahane. Kuuldavasti oli see idee näiteks meeldinud U2 liikmetele, aga mitte mänedžeridele. Ka alustasid nad sel ajal keskkonnasäästlikuma tuuritamisega, millest nüüdseks on saanud juba meinstriim.

O’Brien tuleb homme Tallinn Music Weeki konverentsile ja räägib neil teemadel. Ka sellest, kuidas võiks striimingutulusid õiglasemalt jaotada, või sellest, kuidas bändielus oma vaimse tervisega paremini toime tulla.

Ed O’Brien on meeldiv, intelligentne ja viisakas inimene. Väga down to earth. Enne meie intervjuu lõppu küsib O’Brien mult, kuidas Eestis köögiga on. Kuna mul on üsna keeruline tutvustada talle mulgiputru või sülti ja ka sõna «räim» ei tule inglise keeles meelde, siis ütlen, et midagi ta kindlasti leiab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles