Žürii hääled on tänavu Eurovisioonil pea teisejärgulised

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Eesti Laulu tänavune võitja Alika Milova astub Inglismaal Liverpoolis Eurovisioonil esimest korda lavale teises poolfinaalis neljapäeval. Fännid ennustavad, et ta tuleb lavale ka laupäeval finaalis. Pöidlad pihku Alika ja laulu «Bridges» eduks!
Eesti Laulu tänavune võitja Alika Milova astub Inglismaal Liverpoolis Eurovisioonil esimest korda lavale teises poolfinaalis neljapäeval. Fännid ennustavad, et ta tuleb lavale ka laupäeval finaalis. Pöidlad pihku Alika ja laulu «Bridges» eduks! Foto: Taavi Sepp

Tänavust Eurovisiooni lauluvõistlust iseloomustab see, et mõlemas poolfinaalis on omajagu kõrgpunkte ning umbes samavõrra madalpunkte.

See teeb ennustajate töö mõnes mõttes lihtsamaks, sest võimalikud võitjad on juba selgelt välja joonistunud. Ka on osalejaid varasemast vähem – 37 (15 osalejat esimeses poolfinaalis, 16 teises). Möödunud aastal oli osalevaid riike suisa 40 ning aastal enne seda 39. Lõppvõistluselt jääb seega välja 11 riiki.

Eesti astub võistlustulle teises poolfinaalis, mis toimub neljapäeval. Üldiselt räägitakse poolfinaalide puhul pea alati sellest, et ühe poolfinaali konkurents on teisest tugevam ning kui harilikult peetakse teise poolfinaali konkurentsi tugevamaks, siis sedakorda oli valdav osa favoriite koos esimeses poolfinaalis – teiste seas ka suurfavoriidid Rootsi ja Soome.

See ei tähenda muidugi, et konkurents teises poolfinaalis poleks tihe. Pigem näib, et poolfinaalis, kus on koos kihlveokontorite arvates teise ja kolmandasse kümnendisse jäävad lood, on konkurents seda tihedam, et laulud on pisut võrdsemad ning niivõrd konkreetseid favoriite, kui seda on esimeses poolfinaalis esinenud Soome, Rootsi, Norra ja Iisrael, välja joonistunud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles