Kitarrist Kalle Vilpuu meenutab Henry Laksi: selliseid inimesi ei sünni palju

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Kalle Vilpuu ja Henry Laks mängisid koos Seitsmendas Meeles.
Kalle Vilpuu ja Henry Laks mängisid koos Seitsmendas Meeles. Foto: Tairo Lutter

10. mail lahkus meie seast laulja Henry Laks. Laksi hea sõber ja kunagine bändikaaslane, kitarrist Kalle Vilpuu meenutas kultuuritoimetusele Laksi isiksust ja nende esimest omavahelist kohtumist. Laks oli surres 62-aastane.

«Henry on olnud minu elus üks lähedasemaid inimesi üldse,» meenutab Kalle Vilpuu. «Isegi pärast seda, kui Seitsmendas Meeles koos mängisime, jäime väga lähedaseks, olgugi et ma läksin sealt edasi Ultima Thulesse. Meie side jäi kestma tema elu lõpuni. Alles kolm päeva tagasi me rääkisime.»

«Henry oli sügavalt intellektuaalne inimene,» kirjeldab Vilpuu lahkunud muusikut. «Ta oli erakordselt andekas, suure silmaringiga ja sensitiivne. Ta oli kristlik inimene ja mõistis alati kellelegi midagi hinge tagant anda. Selliseid inimesi ei sünni palju. Vähemalt mina ei ole selliseid palju kohanud.»

Esimest korda kohtus Vilpuu enda sõnul Laksiga Tartu muusikapäevadel millalgi 80ndate esimeses pooles. «Me juhuslikult ajasime juttu maast ja ilmast. Sel ajal ei olnud meil aimugi, et peagi ühendame jõud omavahel ja tekib Seitsmes Meel. See võis olla äkki 1984. aastal, igal juhul enne Seitsmenda Meele algust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles