Venemaa poliitik nõuab kuulsa multika keelustamist: see on teadlik solvang!

Kultuuritoimetus
Copy
«Perepea» kujutab Venemaale reisinud Megi suhet vene häkkeri Ivaniga.
«Perepea» kujutab Venemaale reisinud Megi suhet vene häkkeri Ivaniga. Foto: Sarjakaader

Vene võimud on sihikule võtnud populaarse animaseriaali «Perepea», mille 21. hooaja 19. ja 20. osas reisivad peategelased Stewie, Meg ja Brian Tšeljabinskisse ning Megil tekib romantiline suhe vene häkkeri Ivaniga. Ühtlasi laulab Meg Venemaa-teemalist paroodiat «Kaunitari ja koletise» laulust «Belle».

Selles muusikalises numbris kujutatakse nii palju stereotüüpe, et Tšeljabinskis on poliitik Jana Lantratova avaldanud pahameelt selle üle, kuidas animasarjas linna kujutatakse ning ühtlasi nõudnud selle multika keelustamist kogu Venemaal.

«Loojal on täielik õigus oma nägemusele, kuid see on teadlikult solvav peegeldus, millel pole reaalsusega mingit pistmist,» ütles Lantratova. «See on meelega tehtud töö meie riigi vastu. Inforünnak läbi kunstiteose. Nad meelega lõid pildi Venemaast, näidates seda riigina, kus kõik inimesed on kurvad, joovad palju, kasutavad uimasteid ja võtavad altkäemaksu.»

Suur Ida-Euroopa uudisteportaal Nexta andis teada, et Lantratova nõuab seriaali keelustamist. 

Twitteris suurt jälgijaskonda omav Ida-Euroopa ekspert Sergei Sumlennõi kirjutas naljatlevalt, et on päris Tšeljabinskit näinud ja «Perepea» kujutab seda vägagi tõetruult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles