AK ⟩ Kirjanik, kes kirjutab ainult armastusest

Tiina Ann Kirss
, kirjandusteadlane
Copy
Kärt Hellerma novell «Sinime missa» ilmus esimest korda 2008. aastal, mullu sügisel aga uuesti, seekord imekaunis kujunduses koos tõlkega inglise keelde.
Kärt Hellerma novell «Sinime missa» ilmus esimest korda 2008. aastal, mullu sügisel aga uuesti, seekord imekaunis kujunduses koos tõlkega inglise keelde. Foto: Erakogu

Kirjanik saabub põhjamaisele Gotlandi saarele, kus tal on ees kesksuvine loominguline residentuur kohalikus kirjandusmajas. Ta helistab numbrile, mille oli talle andnud mõni aeg tagasi tema raamatuesitlusel Tallinnas üks külastaja. Nii algab Kärt Hellerma «Sinise missa» lugu.

Novellilaadne lugu «Sinine missa», mis ilmus esimest korda 2008 samanimelises reisikirjade kogumikus, avaldati sügisel 2022 eraldi loona, seekord imekaunis kujunduses koos tõlkega inglise keelde.

Kirjanik, kelle häälega «Sinine missa» kõneleb, on noor naine, kes vargsi kardab vananemist. Mees, kes Tallinnas oma telefoninumbri visiitkaardile oli märkinud, on noor katoliku preester. Lugeja võiks arvata, et nende vahel tekib intensiivne, kuigi võib-olla lühike suhe, olgugi takistatud ja võimatu – olgu see piksevarras kirgedele, mida äratab ning võimendab suvine loodus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles