INTERVJUU ⟩ Mr. Lordi: pikalt öeldi, et kostüümid on küll lahedad, aga muusikat me teha ei oska

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Portreefilm Soome menuansambli Lordi peamehest Tomi Putaansuust. Juba lapsena unistas ta saada koletiseks ning see unistus sai lõplikult teoks viis aastat tagasi, kui tema ansambel Lordi võitis Eurovisiooni lauluvõistluse. Nüüd aga on mehel ja tema ansamblil näpud põhjas, sest võlad kasvavad üle pea. Film "Koletis" linastub Kondase keskuses.
Portreefilm Soome menuansambli Lordi peamehest Tomi Putaansuust. Juba lapsena unistas ta saada koletiseks ning see unistus sai lõplikult teoks viis aastat tagasi, kui tema ansambel Lordi võitis Eurovisiooni lauluvõistluse. Nüüd aga on mehel ja tema ansamblil näpud põhjas, sest võlad kasvavad üle pea. Film "Koletis" linastub Kondase keskuses. Foto: Kaader filmist

Tänavu möödub 17 aastat sellest, kui Soome pea ootamatult Eurovisiooni võitis ning mõne jaoks on ehk veel tänini uskumatu, millise lauluga. Nimelt viis 2006. aastal Eurovisioonivõidu koju soomlaste heavy metal ansambel Lordi looga «Hard Rock Hallelujah», millest räägiti veel kuni 2021. aastani kui ainsast rocklaulust, mis üldse Eurovisiooni võitnud on.

Juba 18. mail on soomlaste au ja uhkust võimalik ka Eestis näha, kui ansambel annab üle mitme aasta kontserdi Eestis, soojendades rootslaste ansamblit Sabaton.

Vestlus bändiliidri Mr. Lordiga leidis aset telefoni teel ning lisaks Eurovisioonile vestlesime muusikuga ka Lordi uskumatutest kostüümidest ning muusika loomisest. Vestlus Mr. Lordiga toimus inglise keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles