Eurovisiooni Norra delegatsiooni juht põrutab: žürii hääletussüsteem vajab muutmist! (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Hea, et ennast ei küünistanud: Loreeni jaoks oli hääletus väga pingeline.
Hea, et ennast ei küünistanud: Loreeni jaoks oli hääletus väga pingeline. Foto: Aaron Chown / PA Wire / PA Images / Scanpix

Meeleoluka laupäevase Eurovisiooni finaali järel on Norra delegatsiooni juht Stig Karlsen öelnud, et lauluvõistluse žürii hääletussüsteemi tasuks võib-olla muuta. Norra ajalehele Dagbladet antud kommentaaris nentis Karlsen, et kuigi võitjaks valiti Rootsi, oleks võitja kuulutamisel pidanud rohkem lähtuma rahva arvamusest, kelle lemmikuks oli hoopiski Soome laul.

Rootsil õnnestus Eurovisiooni finaalis koguda 583 punkti. Žürii hääletuses sai Rootsi esikoha, aga telehääletuses teise kohta, olgugi et üheltki riigilt ei tulnud Rootsile 12 punkti. Teisele kohale langes Soome 526 punktiga. Soomlaste «Cha Cha Cha» sai aga esimese koha telehääletusel, lõpetades ühe Eurovisiooni ajaloo kõrgeima punktiskooriga. Kuna žürii hääletuses langes Soome laul neljandale kohale, tuli võitjaks siiski Rootsi ning Soome sai auväärse teise koha.

«Zürii hääletussüsteem vajab ümberhindamist ja debatt sel teemal on igati teretulnud. Varemgi on ette tulnud, et žürii ja telepubliku arvamus läheb lahku selles, milline on parim laul, kuid sel aastal on see eriti tugev. Televaatajate jaoks ei olnud Rootsi laul parim. Tõsiasi, et 185 inimesest koosnev žürii peaks omama sama tugevat võimu kui miljonid televaatajad, on mu silmis küsitav,» kommenteeris Karlsen, kelle silmis on Rootsi võit küsitav, sest Soome kogus telehääletuses nii palju punkte.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles