Pet Shop Boysi laulja: tehisintellektiga laule kirjutada pole patt!

Kultuuritoimetus
Copy
Neil Tennant (pildil) ja Chris Lowe asutasid Pet Shop Boysi 1981. aastal
Neil Tennant (pildil) ja Chris Lowe asutasid Pet Shop Boysi 1981. aastal Foto: SWNS / Scanpix

Kuulsast popmuusika tandemist Pet Shop Boys tuntud Neil Tennant väitis Radio Timesile antud intervjuus, et tehisintellekt võib laulude kirjutamisel olla kasulikuks töövahendiks ning aidata muusikutel üle saada nii-öelda kirjutamiskrambist. 

Tennant võttis ootamatult tehnoloogiameelse seisukoha pingsal ajal, kui muusikatööstuses tuntakse üha suuremat hirmu tehisintellekti loodud võltslaulude ees.

Alles hiljuti ilmus voogedastusteenustele tehisintellektiga loodud laul «Heart on My Sleeve», millel võis kuulda muusikatähtede Drake'i ja The Weekndi võltshääli. Plaadifirma Universal Music Group mõistis laulu hukka ja nimetas seda rikkumiseks.

Ehkki sellised võltslaulud ähvardavad pärismuusikutelt leiva ära võtta, on 40 aastat Pet Shop Boysis laulnud Tennanti hoiak seevastu palju optimistlikum.

Ta meenutas, kuidas tema mänedžeri 15-aastane tütar palus robotil välja mõelda Pet Shop Boysi stiilis laul.

«Me kirjutasime ühele laulule 2003. aastal refrääni, aga me ei teinud seda laulu lõpuni, sest me ei suutnud ühtegi salmi välja mõelda. Nüüdsel tehisintellekti ajastul saad talle ette sööta need osad, mis oled valmis kirjutanud ja see täidab lüngad ise ära. Võib-olla kirjutad laulu veel ümber, aga see on ikkagi kasulik tööriist,» arvas Tennant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles