SENINÄGEMATA FOTOD ⟩ Kantritäht Johnny Cashi meenutuseks ilmub eriline raamat

Kultuuritoimetus
Copy
Johnny Cash ja tema teine abikaasa June Carter Cash. Nad surid mõlemad 2003 aastal
Johnny Cash ja tema teine abikaasa June Carter Cash. Nad surid mõlemad 2003 aastal Foto: Wikimedia Commons

2003. aastal surnud kantritähe Johnny Cashi kirjutatud lunastuslikud ja liigutavad laulusõnad kogutakse koos seninägemata fotodega esmakordselt raamatusse, mis ilmub novembris. 

Plaanitava väga erilise raamatu kaante vahele jõuab ka suur hulk haruldasi fotosid. Samuti saab sealt lugeda mõtteid nii Cashi pojalt John Carterilt kui ka Mark Stielperilt, kes osaleb raamatu koostamises ning on Cashi perekonnale pühendunud ajaloolane. Raamatu visuaalsete lisanduste eest vastutab ajaloolane Brian Dempsey.

71-aastaselt lahkunud Cash kirjutas oma eluajal enam kui 600 laulu, nende seas «Ring of Fire», «Don't Take Your Guns to Town», «A Boy Named Sue» ning «I Walk the Line», mille järgi sai nime ka Cashist tehtud 2005. aasta mängufilm «Walk the Line». 45 aastat kestnud karjääri jooksul andis Cash välja üle 70 albumi ja võitis 11 Grammy auhinda.

Novembris ilmuv raamat märgib esimest korda, kui Cashi pere avab oma arhiivid, et jagada lugusid tema laulude valmimisest kõigi Cashi fännidega. Poeg John Carter Cash ütles: «Pole paremat viisi õppida mu isa tundma, kui vaadata tema kirjutatud töid.»

«Ükskõik, kas jutt käib tema salvestatud lauludest, tema luulest või tema eluajal avaldamata jäänud materjalidest, ta valas oma südame, vere ja hinge kõigesse, millele ta pastaka pani. Mul on rõõm näha, et selline raamat välja antakse ning teada, et tema geniaalsust ning elu austatakse läbi tema kõige olulisema loomingu - tema sõnade,» lisas John Carter Cash.

Johnny Cashi ja Mark Stielperi raamat kannab nime «Johnny Cash: The Life in Lyrics».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles