Sügisel võivad teatripiletid veel kallimaks minna (4)

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
1. mail Viimsi Artiumis esietendunud Paul-Eerik Rummo «Tuhkatriinumängu» kallimad pileid maksavad 95 eurot.
1. mail Viimsi Artiumis esietendunud Paul-Eerik Rummo «Tuhkatriinumängu» kallimad pileid maksavad 95 eurot. Foto: Mihkel Maripuu

Teatrid, mis ei ole veel piletihinda tõstnud, võivad seda teha sügisel. Hinnatõus võib jääda viie euro piiridesse, ent ei saa välistada, et on mõnes teatris märgatavalt suurem, sest see võib osutuda ainsaks võimaluseks ellu jääda. See puudutab ennekõike väiksemaid teatreid.

Kallitest teatripiletitest kõneldi juba 2021. aastal, kui suvelavastuste piletihinnad küündisid isegi 150 euroni. Toonane tipp oli rock-ooperi «Johnny» piletihind, ent sellest hoolimata kuulutas korraldaja hiljem välja pankroti. Peaaegu samasse hinnaklassi jõudsid laulja Kalmer Tennosaare elust kõnelenud muusikali «Vana klaver» piletid – tavaline pilet maksis küll 40 eurot, kuid parema nähtavusega ehk VIP-koha pileti eest küsiti sada eurot.

Suvelavastuste kõrge piletihind tuli jutuks ka Tartu Uue Teatri «Serafima+Bogdani» puhul, mille kallimad piletid sai soetada 40 euro eest. Samas on Tartu Uus Teater teada andnud, et piletihinda neil plaanis tõsta ei ole.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles