Paavli asumis avatakse ainulaadne Kultuurivabrik

Kultuuritoimetus
Copy
Paavli Kultuurivabriku meeskond.
Paavli Kultuurivabriku meeskond. Foto: Ken Mürk

Kolmepäevase avamisfestivaliga juuni teisel nädalavahetusel, 9.-11. juunil, kuulutab Paavli Kultuurivabrik end ametlikult avatuks. 3000 ruutmeetri peale mahub rohelusse olesklema ja sportlikuks vahepalaks palli korvi viskama, nautima kunsti ja sööki ning muidugi palju muusikat kontserdisaali, õunaaeda, hoovi ja garaaži.

Kuulamist ja vaatamist jagub lõunast hiliste õhtutundideni. Tulla tasub igal ajal – olgu sooviks perega roheluses helgemaid toone kogeda või vapralt lõpuakordideni tantsida.

Esimeste nimedena leiab kontserdiprogrammist eest Luna (UA), Elephants From Neptune, San Hani & Metabora, Endamisi Salamisi, Kitty Florentine, Siemens Nokia, Rando Arand, Bible Club, Mart Avi, Hambad, Ye ning rikkaliku valiku plaadikeerutajaid nagu Nicolas Vogler (Br), Noa, Hugo Mesi, Ellen Vene, Mihkel Noot, White Gloss, Error!Error!, Dj Shore Road, Kersten Kõrge, Daniel Raichert, Dj Fake Versace, Mari-Anna Miller ja Dj Vaatab Jooksvalt.

Asukohaks on kiiresti arenev Põhja-Tallinn, kus aadressil Paavli 7a on endine kalatööstus saanud viimaste kuude jooksul korraliku uuenduskuuri ja on valmis rõõmustama inimesi kultuurisündmuste ja vaba aja veetmise võimalustega. Omaette magnetiks kujuneb kindlasti ürituste saal, kuhu on kinnitatud juba esinduslik programm, kuid 3000m2 peale mahub nii mõndagi.

«Teid ootavad õunapuude alused hoovikesed ja terrassid, mõnusalt rohelust, linnaaed kasvuhoonega, kunstigaraaž ning see kõik on omakorda täidetud põneva muusika ja kunstiprogrammiga,» loetleb värske kultuurivabriku eestvedaja Roman Demchenko.

Paavli tänav on juba praegu väga elav tänu erinevatele väikeäridele. Siin on stuudioid muusikutel, kunstnikel ja filmiinimestel, suurim magnet on legendaarne Paavli Kaltsukas. Ka tulevikuarengud on huvitavad ja toetavad. Sõle tänava pool on käimas suure poe ehitus, läbi mille korrastub ja avaneb Paavli tänav sel aastal ka sinna suunda. Otse Kultuurivabriku aia tagant läheb mööda Putukaväil, mille edasiarendamist Tallinn jätkab ning see lisab võimaluse Paavli tänav ja Putukaväil ühendada läbi Kultuurivabriku.

«Seega, ärge muretsege, sellega pole töö otsa saanud! Ruumi ja ideid on parajalt nii palju, et arenemisvõimalusi tundub lõputult,» lisab Roman. «See on selline projekt, mis ehk kunagi otseselt valmis ei saa. Tahame eelkõige selle nädalavahetusega näidata, et selline koht üldse olemas ning inimesed tuleks ja vaataks, mis see on.»

Paavli kultuurivabriku kontserdisaal.
Paavli kultuurivabriku kontserdisaal. Foto: Alissa Salnikova @whosas
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles