Vaba Lava jätab majaga Telliskivis hüvasti

Kultuuritoimetus
Copy
Vaba Lava praegune teatrimaja Tallinnas, Telliskivis.
Vaba Lava praegune teatrimaja Tallinnas, Telliskivis. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinnas Telliskivi loomelinnakus 2014. aastast tegutsenud Vaba Lava kolib tänavu seniselt pinnalt ära. Teater veel kindlat uut tegutsemispaika leidnud pole, kuid laual on kolm võimalikku uut asupaika, mille osas langetatakse valik suve lõpuks, vahendab ERR.

ERRile antud kommentaaris sõnas Vaba Lava nõukogu esimees Allan Kaldoja, et oli teatril kinnisvara omanikuga algselt seitsmeaastane üürileping, mis lõppes tunamullu sügisel. Lepingut pikendati aasta võrra ja läbirääkimisi peeti ka edasiseks. «Paraku meil see otseselt ei õnnestunud, mõlemat poolt rahuldavat kokkulepet ei saavutanud. Siis otsustasime, et tuleb edasi liikuda. See on teatri enda jaoks jällegi võimalus teha selline energeetiline restart, mida on aeg-ajalt kasulik teha,» kirjeldas ta.

Telliskiviga saavutati kokkulepe tegutsemaks käesoleva hooaja ehk mai lõpuni ning viimased etendused Vabal Laval toimuvadki tuleval nädalal, kui toimub Vaba Lava Minifestar, kus tulevad viimaseid kordi ettekandele lavastused «Narva - Linn, mille kaotasime», «Kaks garaaži», «Ma võiksin sulguda pähklikoorde» ja «YERMA 9. PM».

Praegu kindlat uut kohta veel ei ole, kus Vaba Lava Tallinnas tööd jätkata saaks, ent uues majas soovib teater tööd alustada 2024. aasta sügisel algaval hooajal.

Allan Kaldoja jagas Facebookis ka statistikat, mida 9 hooaja jooksul Telliskivi Vaba Lava teatrimajas saavutati:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles